„Micul Dali“ invită gorjenii să guste arta suprarealistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elev în clasa a VIII-a, a impresionat încă de la prima expoziţie prin profunzimea lucrărilor şi diversitatea tehnicilor folosite.

Talentul pentru desen şi l-a dovedit de la vârsta de patru ani, începând prin a reproduce scene din desenele animate. „La grădiniţă, când colegii se jucau sau urmau cursuri de informatică, eu pictam. Desenam peisaje,  copii şi scene din poveşti“, îşi aminteşte Mihai. Din primul an de şcoală a început să frecventeze cursurile de pictură. „Un prieten de familie m-a îndrumat către Şcoala Populară de Artă din Târgu- Jiu. Aici am făcut exerciţii de culoare şi am deprins diverse. tehnici de desen. În clasa a III-a am întrerupt cursul, pentru că la şcoală aveam un program solicitant. La toamnă mă voi înscrie însă la cel de grafică“, explică micul artist. Pictor la început de drum, Mihai realizează lucrări care surprind prin complexitate şi profunzime. „Ador arta suprarealistă, dar îmi plac şi stilul rococo şi pictura franceză a secolelor XVII şi XVIII. Preferaţii mei sunt Salvador Dali, Francois Boucher şi Michelangelo. Am şi încercat o serie de teme suprarealiste. Am şi câteva reproduceri după unele picture care mi-au plăcut“, mărturiseşte artistul.

Premiat la concursuri

La începutul acestui an, şi-a vernisat prima expoziţie personală, prezentând publicului lucrări realizate cu tehnici diferite. „Cei care le-au privit au fost impresionaţi. Nu credeau că am atât de multe picturi şi erau convinşi că sunt mai mulţi autori. Am folosit tehnică mixtă, tempera pe pânză, acrilice pe pânză, am avut chiar şi o lucrare făcută în cuţit“, povesteşte elevul. Talentul i-a fost recunoscut şi la concursurile la care a participat până acum. „Am obţinut de două ori locul al treilea la «Brâncuşiana», iar la «Brâncuşiana Copiilor» am câştigat în tot atâtea rânduri premiul I. Primul am fost şi la un concurs naţional pe teme eminesciene“, încheie Mihai Ţiu.

Câte tablouri ai realizat până acum?


Am pictat 30 de lucrări pe pânză. Pe cele mai multe dintre acestea le-am făcut însă cadou prietenilor, cu ocazia aniversărilor şi a zilelor onomastice, aşa că în prezent mai deţin doar câteva desene.

 Vrei să urmezi o şcoală de artă şi să urmezi o carieră în acest domeniu?

O să mă înscriu la un liceu teoretic, dar, în paralel, o să urmez şi cursuri de artă, pentru că în acest fel o să am o deschidere mai mare. Nu cred că, la noi în ţară, un pictor ar putea să trăiască doar din lucrările sale, dar nici nu am de gând să renunţ la pasiunea mea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite