Târgu-Jiu: Meşteri populari din toate colţurile ţării au venit astăzi la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Meşteri populari din toate colţurile ţării au venit astăzi la Târgu-Jiu
Târgu-Jiu: Meşteri populari din toate colţurile ţării au venit astăzi la Târgu-Jiu

Cea de-a V-a ediţie a târgului a debutat ast[zi la Târgu-Jiu. Zeci de meşteri populari din toate colţurile ţării şi-au expus lucrările în oraşul lui Brâcuşi. La târg participă  şi un meşter din Africa ce şi-a expus azi-dimineaţă creaţiile pentru a fi admirate.

70 de meşteri populari din toate zonele etnofolclorice din ţară participă la cea de-a V-a ediţie a Târgului Naţional al Meşterilor Populari. Organizat de către Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Târgu-Jiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale Gorj, târgul este o manifestare de anvergură naţională care are scopul de a conserva şi promova arta şi meşteşugurile populare româneşti. Meşterii populari provin din mai multe judeţe precum Cluj, Mureş, Argeş, Hunedoara, Gorj, dar şi din alte zone etnofolclorice din ţară.  Creaţiile meşterilor au putut fi admirate şi cumpărate de catre gorjeni în centrul oraşului pe strada Victoriei.  Aceştia au adus la Târgu-Jiu costume populare tradiţionale din zonele din care provin, sculpturi în lemn, ţesături, bijuterii, ţesături, produse artizanale, produse alimentare şi  ceramică. 

Genţi din piele de crocodil şi nucă de cocos

Un meşter din Africa, stabilit în Bucureşti de 20 de ani, a adus la târg diverse instrumente tradiţionale, podoabe din pietre preţioase şi  sculpturi în lemn.  Acesta a fost invitat de către autorităţile locale pentru ca gorjenii să poată admira şi alt gen de produse tradiţionale precum cele din străinătate. Marin Collins este originar din Camerun şi a expus astăzi  creaţiile personale precum şi cele lucrate de diverşi ţărani din satele africane. În standul culturii africane mai pot fi admirate genţile din piele de iguană şi crocodil care ajung până la 1200 lei. De asemenea genţile din nucă de cocos sunt foarte interesante şi atrag privirile multor trecători.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite