Târgu-Jiu: Colegiul Medicilor Gorj a dat doar avertismente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Colegiul Medicilor Gorj  a dat doar avertismente
Târgu-Jiu: Colegiul Medicilor Gorj a dat doar avertismente

Niciun medic gorjean nu şi-a pierdut dreptul la practică. În ciuda numeroaselor reclamaţii din partea pacienţilor, membrii Colegiului Medicilor Gorj spun că durează mult expertizele medico-legale.

Deşi plângerile pacienţilor cu privire la medici au curs lanţ în ultima vreme, Colegiul Medicilor de la Târgu Jiu nu a dat până acum nici un verdict cu privire la vinovăţia celor acuzaţi că nu şi-au făcut datoria aşa cum trebuie. Anul trecut, acest CM  a dat doar 11 avertismente, iar la capitolele vot de blam, amendă, interdicţie de a exercita profesia sau de retragerea calităţii de medic, judeţul Gorj nu figurează cu nicio persoană. Printre cei sancţionaţi de Comisia de Disciplină a Colegilui Medicilor se numără doar un medic de familie din oraşul Bumbeşti Jiu acuzat că nu şi-a tratat bine un pacient şi o doctoriţă de la secţia de primiri urgenţe din Târgu Jiu, care a fost suspendată pentru o lună după ce a fost acuzată că a administrat o injecţie greţită unei paciente în urma căreia a decedat.

Moarte naturală sau culpă medicală

Cea mai recentă reclamaţie depusă la Colegiul Medicilor este venită din partea familiei unei tinere mame din comuna Scoarţa din Gorj, care a venit să nască la maternitatea din Târgu Jiu. Femeia nu a mai apucat să-şi vadă pruncul decât mort, după ce acesta i-a decedat în pântece. De asemenea, în urmă cu două săptămâni, un bebeluş a decedat la scurt timp după ce a venit pe lume, iar medicii au declarat că micuţul s-a născut cu probleme medicale care i-a provocat moartea. Anul trecut, o altă familie din Gorj i-a acuzat de malpraxis pe medicii din Târgu Jiu după ce o tânără mamă a murit la spital împreună cu nou-născutul ei, iar un gorjean  din satul Ceauru a atins culmea suferinţei după ce i-au fost făcute 42 de intervenţii chirurgicale la nivelul feţei. şi la această dată pacienţii sau familiile acestora aşteaptă să li se facă dreptate, unii dintre ei plângându-şi morţii.

Anchete neterminate

Multe dintre cazurile pentru care medicii gotjeni sunt acuzaţi că nu şi-au făcut meseria sunt încă pe masa de lucru, colegiul încercând să elucideze aceste cazuri, declară medicul Dumitru Butulescu, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj. „La noi ajung multe sesizări din partea pacienţilor. Unele sunt încă în curs de cercetare şi mai durează până aflăm cine se face vinovat“, mai spune acesta. Rezultatele anchetelor depind în mare măsură de expertizele medico-legale cerute de la caz la caz. „Dosarele se analizează temeinic şi se studiază în cel mai mic amănunt. În plus, rezultatele medico-legale pe care noi le cerem institutelor abilitate, cum ar fi Mina Minovici de la Bucureşti pot să dureze foarte mult. Ne izbim mereu de probleme care necesită administrarea de noi probe şi nu ne putem pronunţa imediat“, spune şi şeful Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Gorj, medicul Sanda Mischie.
Pacienţii sunt sceptici. Părerea lor cu privire la activitatea Colegiului Medicilor din Gorj este unanimă. „Nu am încredere în niciun doctor de aici, dar am fost nevoit sa ajung pe mâna lor pentru că nu am posibilităţi să mă duc mai departe. Am auzit că la Cluj sau la Târgu Mureş te îngrijesc mai bine şi fără să le bagi nimic în buzunar“, spune Vasile B., un pacient de 72 de ani din Bumbeşti Jiu, internat la Secţia Oftalmologie din Târgu Jiu. „Despre Colegiul Medicilor am auzit la televizor, sper să nu ajung pe la ei. Nu ştiu câtă dreptate le face oamenilor, nu pot să mă pronunţ. Părerea mea este că toţi încearcă să se apere pe ei“, spune un alt pacient recent operat de ulcer.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite