Mascaţii au descins în locuinţele unor gorjeni din Bumbeşti-Jiu, acuzaţi de fraude informatice. Cabinet de stomatologie, pe lista percheziţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane au fost ridicate de la multe locuinţe din oraşul Bumbeşti-Jiu şi urmează să fie aduse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Update, ora 15.30

Şi soţia medicului Horaţiu Bălănescu este acuzată de fraude informatice.

image

Cei doi tineri căsătoriţi au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj,  iar la această oră sunt audiaţi de procurorii DIICOT. Horaţiu Bălănescu, în vârstă de 30 de ani, are un cabinet stomatologic în Bumbeşti-Jiu. Locuinţa sa a fost percheziţionată în această dimineaţă de oamenii legii, existând indicii că acesta, dar şi soţia lui fac parte din gruparea care a păgubit sute de americani cu aproape 20 de milioane de dolari. Cei doi nu au făcut nicio declaraţie atunci când au fost aduşi la Parchet. Stomatologul are conturi pe diverse site-uri de socializare, unde a menţionat că este fericit. Astăzi, anchetatorii vor decide dacă se impune arestarea preventivă a acestora. Până la această oră au fost audiate cinci persoane. Întâmplător sau nu, Horaţiu Bălănescu este prieten, pe Facebook, cu stomatologul reşiţean Laurenţiu Adam, acuzat de aceleaşi fraude pe internet.

UPDATE, ora 14.00

Percheziţiile au fost făcute la 117 locuinţe din întreaga ţară, iar printre judeţele vizate se numără şi Gorjul. Nu mai puţin de 22 de tineri din Bumbeşti-Jiu s-au trezit azi-dimineaţă cu mascaţii la uşă, iar ulterior, după controalele făcute pe calculatoarele acestora, au fost conduşi la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Cei 22 de tineri sunt acuzaţi că au indus în eroare cumpărători online, în cadrul platformelor electronice comerciale ale unor site-uri de profil, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj îi audiază şi la această oră. Cercetările vor continua şi în următoarele zile. „Este un dosar penal. E vorba de fraude informatice, înşelăciuni pe internet. Avem mai mulţi învinuiţi, inculpaţi în cauză. S-au făcut percheziţii în mai multe judeţe. Sunt învinuite 22 de persoane. O să le aducem la audieri şi cercetările se vor desfăşura în continuare. Îi audiem pe rând. Vedem dacă luăm măsuri preventive, în funcţie de gravitatea infracţiunilor pentru care sunt cercetati şi în funcţie de poziţia lor procesuală”, a declarat Vasile Popescu, procuror-şef în cadrul DIICOT Gorj.

Oraşul Bumbeşti-Jiu, răscolit de anchetatori

Printre cei acuzaţi că ar ar fi comunicat informaţii false victimelor, prin intermediul poştei electronice sau chat, cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata produsului, sau identitatea vânzătorului, se numără şi un medic stomatolog din Bumbeşti-Jiu, Horaţiu Bălănescu. Inclusiv cabinetul acestuia a fost verificat.Totul spre surprinderea edilului-şef, Constantin Bobaru. „Sunt chestiuni care mă depăşesc. Pentru mine chiar e o noutate, nu am auzit de aşa ceva la noi. Mă surprinde ceea ce se întâmplă acum”, a spus primarul din Bumbeşti-Jiu. Şi câteva femei sunt acuzate că au comis fraude pe internet şi au transmis victimelor informaţii şi facturi fictive, din care să rezulte realitatea tranzacţiilor fraudulos derulate.

image

Toţi cei percheziţionaţi au spus decât că sunt nevinovaţi.

UPDATE, ora 11:30

Unul dintre cei percheziţionaţi este medic stomatolog în Bumbeşti-Jiu. Mascaţii au descins şi în cabinetul său de stomatologie din localitatea gorjeană.

Conform procurorilor DIICOT, este vorba despre comiterea infracţiunii de fraudă informatică, zeci de persoane din toată ţara fiind învinuite.

„Avem mai mulţi inculpaţi domiciliaţi în cinci judeţe şi se fac 30 de percheziţii domiciliare. Îi aducem la audieri şi vedem dacă luăm măsuri preventive în funcţie de gravitatea infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi. Lucrăm la acest dosar de mai multă vreme“, a declarat Vasile Popescu, procuror-şef al DIICOT Gorj.

O singură persoană a fost adusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi a refuzat să facă declaraţii.

Vom reveni cu amănunte!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite