Târgu-Jiu: Marius Ciucă, tânărul căruia muzica îi face viaţa mai frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Marius Ciucă, tânărul căruia muzica îi face viaţa mai frumoasă
Târgu-Jiu: Marius Ciucă, tânărul căruia muzica îi face viaţa mai frumoasă

Tânărul a fost abandonat de părinţi la casa de copii. Deşi a trăit chinuit printre străini, muzica populară i-a făcut viaţa mai frumoasă. Visul lui este să ajungă un cântăreţ consacrat. 

Profil:
Născut: 8 septembrie 1983, Craiova, Dolj;
Educaţie: Postliceală, Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu, profil birotică;
Experienţă: A cântat zece ani prin sate;
Ideal: Să înregistreze un CD cu piese de muzică populară;

 Ce îi place: Muzica populară. Îi place să cânte, să respecte şi să fie respectat de alţii. Este generos cu oamenii de rând. Îi place să se uite la televizor şi să asculte soliştii de muzică populară preferaţi. De asemenea, urmăreşte cu interes emisiunile de tradiţii, obiceiuri şi folclor.
Ce nu-i place: Să fie minţit şi înşelat. Nu-i plac persoanele care nu se ţin de cuvânt, care fac tot felul de promisiuni deşarte. Nu-i place să vadă copii chinuiţi, abandonaţi şi flămânzi. De asemenea, nu-i plac manelele.

Cât te-ar costa să scoţi un CD de muzică populară?
M.C.: Mi-ar trebui 10.000 de lei, bani pe care eu nu îmi permit să-i investesc pe un CD. Solista Mariana Stan a promis că îmi caută sponsori pentru a-mi înregistra albumul cu cele zece piese musicale.

Vei renunţa vreodată să lupţi pentru muzică ?
Niciodată nu voi renunţa să lupt pentru idealul meu în viaţă. Aş vrea să îmi fac o carieră, să devin un cântăreţ consacrat şi să particip alături de alţi solişti la emisiuni televizate.


Marius Ciucă s-a născut la Craiova, iar părinţii l-au abandonat într-un spital. Timp de trei ani  trăit acolo până când o cunoştinţă a părinţilor i-a convins pe bunicii din partea tatălui să-l ia acasă şi să-l crească. „M-a luat bunica şi m-a crescut, m-a dat în clasa întâi la Drănic în judeţul Dolj. Mai târziu a venit tatăl meu şi m-a transferat în Târgu-Jiu. El s-a despărţit de mama şi trăieşte cu o femeie în concubinaj. Eu nu eram de accord cu relaţia lor. Mă bătea din orice. De fiecare dată când îl întrebam de mama îl deranja subiectul şi mă lua la bătaie. Şi tata şi mama vitregă mă ţineau în bătăi crunte pentru orice greşeală minoră”, îşi aminteşte cu tristeţe Marius.
La 11 ani a fost dat la Casa de Copii Pinochio din Bucureşti. A suferit foarte mult că nu a avut-o pe mama sa lângă el. Nici acum, la 26 de ani, nu a cunoscut-o niciodată pe cea care i-a dat viaţă. A început să-i placă  muzică populară Pe la vârsta de opt ani muzica populară, când a văzut-o pentru prima dată la televizor pe cântăreaţa Sofia Vicoveanca.

L-a cucerit Sofia Vicoveanca

Muzica l-a ajutat să treacă peste toate necazurile şi chinurile. Cânta şi fredona piese de muzică populară învăţate pe de rost de la diferiţi cântăreţi. „Prima solistă pe care am văzut-o la televizor a fost îndrăgita Sofia Vicoveanca cu traista ei. Am învăţat multe cântece de-ale ei. La opt ani am cântat pentru prima dată la o serbare şcolară melodia «Bună ziua, maică bună», aparţinând cunoscutei cântăreţe Nineta Popa. Atunci am simţit gustul muzicii populare şi m-am gândit că viitorul meu va fi să cânt”, spune tânărul.
Prin clasele primare şi gimnaziale colegii şi profesorii îl îndrăgeau şi îl puneau să cânte. Timp de trei ani cât a stat în plasament la un asistent maternal la Tismana cânta alături de alte formaţii de lăutari prin sate. Ca să aibă un viitor mai bun s-a înscris la postliceala din cadrul Colegiului Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu, la profil birotică. Din pasiune pentru muzică a urmat Şcoala Populară de Artă , secţia canto, având ca profesori pe Emilia Drăgotoiu Nanu şi Maria Corlan Mischie. Colaborează cu Mariana Stan, şi Vasilica Dinu, artistele admirate de Marius.

Album de piese pentru orfani


A cules piese olteneşti pe care vrea să le pună pe un CD. „Albumul se va numi «Eu iubesc copiii» şi va conţine zece piese de muzică populară şi de petrecere. Melodiile se dedică orfanilor“. A părăsit de curând sistemul de asistenţă socială. Din cauza bătăilor a suferit o pareză pe partea dreaptă şi va trebui să-şi găsească un loc de muncă mai uşor. „Acum, dorinţa mea e să cânt şi să-mi întemeiez o familie”, încheie tânărul plin de speranţe.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite