Mama fetiţei bolnave de leucemie a trimis o scrisoare cutremurătoare din spital: „Când vine vorba de curăţenie, începi să-ţi faci cruce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezara are nevoie de un tratament de 120.000 de euro
Cezara are nevoie de un tratament de 120.000 de euro

Cezara Mihalache, fetiţa de 10 ani, elevă a Şcolii Generale Constantin Săvoiu, cea mai tânără cercetaşă din Târgu-Jiu, a fost diagnosticată recent cu leucemie acută limfoblastică tip B şi este internată la Spitalul Fundeni.

Eliza Mihalache, mama Cezarei, le-a trimis reporterilor AdS Târgu-Jiu o scrisoare de pe patul de spital.

„Pentru cei care mă acuză că nu vreau să îi fac tratamentul Cezarei în România am câteva argumente şi vreau să le expun în continuare. Nu vorbesc din auzite, ci le trăiesc într-un spital din România, «vestitul» Fundeni din Bucureşti. Să încep cu detalii despre curtea spitalului: plină de gunoaie la tot pasul de ţi-e silă să mergi, plină de zeci de câini maidanezi care latră toată noaptea, care îşi fac nevoile pe unde apucă, dorm pe holurile spitalului împrăştiind duhoare şi microbi şi terorizând atât vizitatorii, cât şi bolnavii, plina de bodyguarzi care nu fac altceva decât să mănânce seminţe pe care le aruncă pe jos sau de cei care stau la poarta spitalului, care au grijă să-şi rotunjească veniturile încasând câte  un leu de la toţi cei care intră în spital. Nu contează că eşti internat cu copilul şi ai fost la cumpărături, ei întind mâna, de parca ar fi la poarta bisericii.

image

Şi iată că intri în spital. După ce aştepti minute bune să vină un lift,singurul, te înghesui bine şi ajungi la etajul 7. Aici este Pediatria. Intră cine vrea şi când vrea, ca de altfel în tot spitalul. Dacă nu ai familie să aibă grijă de tine, tu ca bolnav eşti un om aproape mort.

Când se face internarea în spital ţi se aminteşte imediat de „situaţia" grea din România. Aşadar ţi se dau imediat reţete pentru medicamentele pe care trebuie să le cumperi de la farmacii. Mai puţin citostatice care şi aşa nu se găsesc nicăieri, oricum pentru acestea se dau scrisori medicale, deoarece şi acestea lipsesc din farmacia spitalului. Apoi începi să aduci de acasă aproape tot: perne, aşternuturi, pijamale, prosoape, săpun, şampon, oliţă de noapte, hârtie igienică, şerveţele uscate şi umede, spirt, branule, pansamente, leocoplast, căni şi pahare, farfurii şi tacâmuri, scaune, măsuţe,etc.

image

Şi ajungem la saloanele în care stau copiii, majoritatea cu 6 paturi în care dorm 6 copii cu 6 mame, deci 12 persoane , cu paturi de garnizoană sau mai noi, dar distruse, cu saltele total incomode, rupte,susţinute de noptierele care sunt ceva mai bune, iar celelate noptiere sunt o sursă sigură de gândaci. Un singur frigider şi o chiuvetă pentru toată lumea, cu un aer condiţionat care nu se poate folosi deoarece nimeni nu vrea sa stea în dreptul jetului rece sau cald sau de teama stării instalaţiei electrice ţi se aminteşte de incidentul de la Spitalul Giuleşti.

image

În aceste condiţii, atmosfera pur şi simplu fierbe, nu se poate respira, nu se poate dormi. Este ca într-o sală de aşteptare în care se intră şi se iese, se vorbeşte, se plânge, se mănâncă  şi se fac tratamente non-stop. Când vine vorba de curăţenie, începi să-ţi faci cruce“, a precizat Eliza Mihalache.

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla ce scrie în partea a doua a scrisorii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite