Târgu-Jiu: Magazinul "gethigh" care vindea etnobotanice sub formă de îngrăşământ de flori lângă spital a fost închis de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Locală Târgu-Jiu a închis activitatea unei firme pentru că nu deţinea autorizaţie de funcţionarea. Asupra magazinului care comercializa îngrăşăminte pentru plante planau suspiciuni că vindea în realitate plante etnobotanice. Spaţiul comercial se afla chiar lângă o farmacie şi în apropierea spitalului.

Un magazine de etnobotanice care a fost deschis de curând în centrul municipiului Târgu-Jiu, pe strada Victoriei, chiar în apropierea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a fost închis de Poliţia Locală. Spaţiul se află în apropierea spitalului între un magazin de unelte agricole şi o farmacie.


Ion Tudor, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, a precizat că magazinul se afla de mai mult timp în vizorul oamenilor legii: „Un reprezentant al firmei din Râmnicu Vâlcea a venit în urmă cu trei săptămâni la sediul primăriei pentru a solicita autorizaţie de funcţionare pentru comercializarea de produse nealimentare. Ni s-a părut suspect orarul de funcţionare, între orele 14 şi 2. Nu s-a eliberat autorizaţie de funcţionare şi am monitorizat în permanenţă spaţiul respectiv. Am fost ieri acolo şi am găsit magazinul deschis . Am cumpărat un pliculeţ cu un aşa zis îngrăşămământ pentru plante, dar era o cantitate de un vârf de linguriţă. Am aplicat o amendă de 400 de lei pentru funcţionare fără autorizaţie de funcţionare şi am suspendat activitatea“. Potrivit şefului poliţiştilor conunitari, plantele etnobotanice se vând, mai nou, sub formă de îngrăşăminte pentru flori. Ion Tudor a precizat că la această acţiune de supraveghere au participat şi poliţiştii gorjeni.

image

Administratorul magazinului neagă acuzaţiile

image

Pe geamul magazinul de culoare violet este afişat şi adresa unui site mai mult decât sugestiv: www.gethigh.ro.  Adresa de Internet este însă suspendată.
Mădălina Catană, administratora magazinului, infirmă suspiciunile poliţiştilor locali: „Am avut un magazin de îngrăşăminte, dar a funcţionat o perioadă scurtă de timp. Cert este că nu vindeam plante etnobotanice. Momentan nu pot să comentez nimic altceva“. Site-ul firmei respective a fost şi el suspendat. Târgujienii spun că înainte de a se deschide unitatea respectivă funcţiona un magazin de articole vestimentare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite