Târgu-Jiu: Luptător pe teren, Vukas se va lupta şi cu cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu:  Luptător pe teren,  Vukas se va lupta şi cu cancerul
Târgu-Jiu: Luptător pe teren, Vukas se va lupta şi cu cancerul

Antrenorul Vasile Stângă şi jucătorii săi au fost şocaţi ieri să afle că unul dintre jucătorii de bază are cancer. Transferat în vară de Energia Pandurii, sârbul Milan Vukas a efectuat  ieri un examen la computerul tomograf de la Târgu Jiu fiind diagnosticat cu această boală cumplită după ce suferise o inflamaţie la un testicul.

Extrema dreaptă de 23 de ani a echipei gorjene, Milan Vukas, a devenit rapid un om de bază din echipa antrenorului Vasile Stângă fiind un luptător pe teren. Acesta are de dus acum o altă luptă, cu boală cumplită cu care a fost diagnosticat ieri. De câteva zile acesta avea o problemă care îl împiedica să se antreneze normal, asistentul echipei, Petere Tocaru mergând cu el la un control de rutină. Diagnosticul pus de medicii care l-au examinat a fost şocant pentru jucător şi conducerea clubului – cancer testicular. „Este o veste care ne-a şocat pe toţi. Am vorbit cu Vasile Stângă şi era şi el foarte afectat. Domnul Tocaru a fost cu el la tomograf şi au primit acest diagnostic, este vorba de o tumoare testiculară” a precizat preşedintele secţiei de handbal  de la Energia Pandurii, Gore Popescu.

„Îmi tremurau picioarele când am aflat”


Asistentul medical al echipei, Petre Tocaru, spune că de trei zile jucătorul avea o inflamaţie la un testicul şi acuza dureri luând decizia de a-l duce la control la computerul tomograf. „Am mers cu el şi cu Kukrica pentru că Vukas nu vorbeşte bine engleza. Am văzut că medicul s-a schimbat la faţă când a văzut despre ce e vorba. Ne-a făcut mai multe filme cu tumoarea care e răspândită acolo în corp şi mi-a spus doar că e de rău. Când a ieşit jucătorul a spus că e cancer şi m-au lăsat picioarele. Nu pot să cred e atât de tânăr, are doar 23 de ani!” a povestit Petre Tocaru care l-a chemat apoi în cabinetul medicului pe Kukrica pentru a vorbi în limba engleză despre diagnostic: „Kukrica i-a tradus şi i-a spus că trebuie să meargă să facă analize acasă la el în Serbia, la o clinică specializată. A fost şocat şi el când a aflat dar e un luptător şi e decis să lupte. A sunat acasă şi a aflat că tatăl său e prieten cu şeful secţiei de Oncologie de la Spitalul din Belgrad şi va merge acolo să se opereze.”


„E un luptător in terenul de joc, de ce nu s-ar lupta şi cu boala?"


Conducerea clubului a discutat cu jucătorul aflat în stare de şoc şi cu tatăl acestuia şi s-a luat decizia de a-l trimite pe Vukas în Serbia pentru a efectua alte analize în speranţa că, poate, diagnosticul pus în România nu e cel corect. Preşedintele Gore Popescu era foarte ataşat de micuţul jucător şi a fost la rândul său şocat de vestea care i-a fost dată de antrenor dar speră că diagnosticul nu se va confirma sau măcar că faza în care e boala să nu fie avansată: „Sperăm totuşi că nu este adevărat sau că se va reuşi tratarea sa până la vindecare. Am înţeles că este operabil, că este vorba de un stadiu incipient al bolii. Tatăl său îl aşteaptă la Belgrad pentru a face mai multe analize acolo. Au o situaţie destul de bună şi au acces serviciile medicale de cea mai bună calitate. Vukas e un luptător in terenul de joc, de ce nu s-ar lupta şi cu boala?", a declarat preşedintele care a pus imediat la dispoziţia jucătorului o maşină să meargă la Belgrad şi a precizat că-i va fi alături până se va vindeca. Stângă este mai optimist şi spune că nu crede că acest diagnostic se va confirma iar dacă va fi aşa este operabilă tumoarea descoperită pentru că au mai fost cazuri.


 „Astfel de cazuri se opereză nu sunt atât de grave. Noi l-am lăsat să plece, se duce la nişte teste mai amănunţite sper să nu fie ceva atât de grav, trebuie să facă unele investigaţii şi poate că nici nu se confirmă.”
Vasile Stângă – antrenor Energia Pandurii

„Clubul Energia Pandurii va fi alături de  Vukas în această cumplită încercare la care îl supune viaţa. E jucătorul nostru şi vom avea grijă de el. Sperăm că tinereţea îl va ajuta să treacă cu bine peste aceste probleme.”
Gore Popescu – preşedinte Energia Pandurii



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite