Târgu-Jiu: VIDEO/ Lucrează botoşei pentru copiii abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: VIDEO/ Lucrează botoşei pentru copiii abandonaţi
Târgu-Jiu: VIDEO/ Lucrează botoşei pentru copiii abandonaţi

La cei 75 de ani, femeia vrea să facă un gest frumos celor oropsiţi de soartă. Fostă învăţătoare, pasionată de tricotat, s-a apucat să lucreze ciorapi groşi pe care intenţionează să-i ofere copiilor abandonaţi din centrele de plasament şi bătrânilor internaţi în azil.

Olivia Dobrescu a fost învăţătoare la Şcoala Generală Ecaterina Teodoroiu. Femeia pasionată de croşetat şi tricotat, a lucrat foarte multe haine pe care le-a dăruit copiilor, nepoţilor şi cunoştinţelor. Pentru că nepoţii au crescut, iar copiii nu le mai poartă s-a gândit să le găsească o întrebuinţare. Toate bluzele, vestele şi ciorapii, păstraţi prin saci, le-a desfăcut, a cumpărat câteva bobine din melană colorată din târgul de haine vechi şi s-a apucat să lucreze. Pentru că a venit frigul, iar sărbătorile de iarnă se apropie, pensionara vrea să aducă un zâmbet pe buze bătrânilor internaţi în azile şi copiilor abandonaţi de părinţi. „Eu nu pot să stau, tot timpul mi-a plăcut să fac ceva util în viaţă. M-am gândit să lucrez botoşei pentru aceşti copii şi bătrâni, dat fiind că soarta nu a fost prea blândă cu ei. Vreau ca până la sfârşitul lunii noiembrie să fie gata, astfel încât să îi ofer chiar în ziua de Moş Nicolae“, a spus astăzi Olivia Dobrescu. Atunci cumpără bobinele din lână sau melană din târgul de haine vechi le înmoaie în apă caldă cu dero şi abia apoi le foloseşte.

Croşetează privind la televizor

A predat peste 40 de ani în învăţământ ca profesor de sport şi ca învăţătoare. Seara, când sunt emisiuni sportive la televizor, priveşte şi lucrează în acelaşi timp. Astăzi lucrează la cea de-a 21-a pereche. „ Până acum am lucrat 20 de perechi de botoşei pe care le-am aranjat în cutii de carton. O persoană de etnie romă din cartierul Obreja din Târgu-Jiu mi-a oferit gratuit o plasă plină cu aţe colorate. Eu am predat în 1992 copiiilor de la şcoala ajutătoare din Vădeni şi am lucrat şi pentru ei câteva zeci de perechi de ciorapi groşi pentru sezonul rece“, spune fost dăscăliţă. Aceasta vrea să facă 25 de perechi pentru copii şi tot atâtea pentru bătrâni.
Olivia Dobrescu a mai făcut acţiuni caritabile cu pensionari care nu au sprijin şi sunt singuri pe lume. Nu le-a dat bani, ci le-a oferit haine lucrate manual chiar de către ea. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite