Târgu-Jiu: Lucrările de modernizare a drumului de centură sunt întârziate cu peste o jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începerea lucrărilor de modernizare a drumului de centură a municipiului Târgu-Jiu au întârziat cu peste o jumătate de an din cauza contestaţilor şi a acţiunilor în instanţa de judecată.

Una dintre societăţile care a participat la licitaţia de modernizare a drumului de centură, dar a fost descalificată, a contestat la organismul competent şi apoi în instanţa de judecată, fapt care a dus amânarea începerii lucrărilor de reabilitare.
Licitaţia pentru modernizarea drumului de centură a avut loc în luna februarie a acestui an. Au participat 15 firme, iar câştigătoare a fost desemnat un consorţiu al cărui lider este societatea Colas din Craiova. Firma Euroconstruct din Bucureşti a fost eliminată, pentru că nu a depus clarificările solicitate de comisia de licitaţie. Reprezentanţii societăţii au contestat decizia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a respins acţiunea, însă firma Euroconstruct a mers mai departe şi a dat în judecată Primăria Târgu-Jiu la Curtea de Apel Craiova, solicitând anularea licitaţiei. Instanţa de judecată a admis în parte acţiunea şi, prin sentinţa emisă, a obligat Primăria Târgu-Jiu să solicite clarificări firmei reclamante.

Primăria Târgu-Jiu va respecta sentinţa

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că hotărârea instanţei de judecată va fi respectată, cu toate că nu este lămuritoare: „Sentinţa instanţei de judecată este oarecum confuză pentru că noi am solicitat clarificările necesare societăţii Euroconstruct şi tocmai din acest motiv a fost descalificată. Hotărârea judecătorească va fi respectată şi vom cere din nou firmei lămuririle solicitate“.
În tot acest timp, asfaltul de pe drumul de centură se degradează. „Drumul s-a crăpat. Nu prea s-a mai ocupat nimeni de el şi au apărut porţiuni cu denivelări“, a spus Mihai Eftimescu, conducător auto.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite