Târgu-Jiu: Loc de agrement pe insuliţa de pe Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Loc de agrement pe insuliţa de pe Jiu
Târgu-Jiu: Loc de agrement pe insuliţa de pe Jiu

  O parte din insuliţa de pe lacul de acumulare pe râul Jiu, care este situată lângă Parcul Central din Târgu-Jiu, va fi concesionată de primărie în vederea amenajării unui loc de agrement.  

O suprafaţă de 5.000 metri pătraţi din insuliţa de 6,7 hectare va fi scoasă la concesionare de către Primăria Târgu-Jiu pentru amenajarea unui spaţiu pentru petrecerea timpului liber. Preţul minim de pornire al licitaţiei este de 600.000 de lei. Tudorel Neacşu, coordonatorul Compartimentului Licitaţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că licitaţia pentru concesionarea suprafeţei de teren va fi organizată până la sfârşitul lunii noiembrie, iar suma licitată va trebui achitată într-o perioadă de şapte ani şi jumătate: „Imediat ce hotărârea de consiliu local va rămâne definitivă se va întocmi caietul de sarcini şi vor începe procedurile pentru organizarea licitaţiei. Perioada de concesiune a terenului este de 30 de ani“.

Autorităţile locale doresc ca pe suprafaţa ce va fi  concesionată să se amenajeze un loc de agrement. Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, spune că toate proiectele  vor fi analizate şi discutate în cadrul Consiliulului Local: „Trebuie ca pe 60% din suprafaţă să fie amenajat un spaţiu verde. Se interzice construirea de blocuri de locuinţe, de spaţii de producţie sau depozitare. Oferta ce va fi prezentată de investitor trebuie să cuprindă obiective minime destinate agrementului. Se acceptă construirea de spaţii comerciale, terase, parcări, locuri de joacă entru copii şi alte investiţii de acest fel“. Investiţia minimă trebuie să se ridice la cel puţin un milion de euro.

Parc şi loc pentru desfăşurarea de spectacole

 Pe restul suprafeţei insuliţei, autorităţile locale intenţionează să amenajeze o parcare şi un loc pentru desfăşurarea de spectacole în aer liber. De asemenea, pentru un amplasament de 2,2 hectare, primăria a întocmit documentaţia în vederea accesării de fonduri în cadrul programului naţional de mediu pentru înfiinţarea unui parc.

Conducerea Primăriei Târgu-Jiu a încercat de mai multe ori să vândă toată insuliţa, însă nu a izbutit. Au fost organizate cinci licitaţii în anii 2006 şi 2007, dar nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere terenul în suprafaţă de 6,7 hectare. „Au venit mai mulţi reprezentanţi ai unor firme şi au cumpărat caietul de sarcini, dar nu a făcut nimeni o ofertă concretă. Ultimul preţ la care insuliţa a fost scoasă la licitaţie a fost de 52 de euro/m.p., ceea ce însemna o sumă totală de 3,5 milioane de euro“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite