Liceele din Târgu-Jiu, datornice la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Colegiul Tehnic Nr. 2 au căldură în clase, pentru că unitatea a pus pe primul loc facturile la gaze
Elevii de la Colegiul Tehnic Nr. 2 au căldură în clase, pentru că unitatea a pus pe primul loc facturile la gaze

În topul rău-platnicilor se situează Colegiul Tehnic Nr. 2 cu o restanţă care ajunge la 200.000 de lei.  Operatorul de apă a acordat un termen de plată a datoriilor, însă,  dacă nu va fi respectat, banii vor fi recuperaţi în instanţă.

În evidenţele societăţii care furnizează servicii de apă şi canalizare în Târgu-Jiu  există instituţii care nu şi-au mai plătit facturile din luna ianuarie a acestui an. În această situaţie se regăsesc trei colegii din municipiu. Colegiul Tehnic Nr. 2 datorează cel mai mult furnizorului. Este vorba de restanţe care însumează 200.000 de lei. Pe locul  al doilea  se situează Colegiul Naţional „Virgil Madgearu“ având o factură neachitată 180.000 de lei,  în timp ce prestigiosul Colegiu „Tudor Vladimirescu“ înregistrează un debit de 140.000 de lei.

Prioritare sunt facturile la gaze

S.C. Aparegio S.A. a acceptat o eşalonare a debitelor. În cazul în care acestea nu vor fi stinse în patru luni, banii vor fi recuperaţi prin intermediul instanţei de judecată.
 „Reprezentanţii unităţilor au fost chemaţi la conciliere şi li s-au acordat reeşalonări pentru datorii. Bine ar fi ca debitele să se reducă uşor, uşor pentru că în martie vor fi acţionaţi în instanţă. Nu putem sista apa la copii“, a declarat Tiberiu Albu, şeful departamentului comercial al societăţii Aparegio.

Reprezentanţii Colegiului Tehnic Nr. 2 spun că prioritar a fost achitarea facturilor de gaze, astfel încât, pe perioada iernii, elevii să poată beneficia de căldură în clase. „Cu toate celelalte facturi suntem la zi. Suma este mare la apă şi canal pentru că şi consumul este mai mare. Avem centru bugetar la care sunt arondate încă trei şcoli. Primăria municipiului ne decontează banii pe utilităţi în funcţie de veniturile la bugetul local“, precizează Ion Botanciu, directorul instituţiei de învăţământ.

Autorităţile promit să achite

Conducerea societăţii care furnizează servicii de apă şi canalizare populaţiei a chemat în instanţă Colegiul Tehnic Motru şi Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din aceeaşi localitate, pentru datorii uriaşe. Constantin Fârţă, şeful Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a spus că o parte din bani vor fi achitaţi. „În grafic sunt prevăzuţi 20.000 de lei. Până în martie debitul va fi achitat, dar suntem condiţionaţi de veniturile încasate la bugetul local“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite