Târgu-Jiu: Mirela Lătăreţu, poliţista pasionată de jazz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Mirela Lătăreţu, poliţista pasionată de jazz
Târgu-Jiu: Mirela Lătăreţu, poliţista pasionată de jazz

Mirela este inspector al Poliţiei Comunitare. Din copilărie  a visat să poarte  uniformă. Este îndrăgostită de muzica jazz şi blues.

Mirela Tapotă- Lătăreţu, aşa cum este cunoscută de către prieteni şi colegi, provine dintr-o familie de lăutari. Este fiica lui Vasile şi Elena Tapotă Lătăreţu, îndrăgiţi interpreţi de muzică populară din Gorj. Mirela este rudă prin alianţă cu artista Maria Lătăreţu. Sora şi fratele ei, Maria şi Ciprian Lătăreţu au moştenit talentul de la părinţii lor însă Mirela a avut înclinaţie spre muzica jazz.  Jazzul este pasiunea ei de mică. “Atunci când am descoperit că-mi place jazzul eram foarte mică. Mă reprezintă. Fratele meu iubeşte muzica populară şi de mic a învăţat să cânte la vioară, se pregăteşte să intre ca membru la Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”. Eu am un timbru vocal care se potriveşte de minune cu genul acesta de muzică. Nu am un repertoriu personal, cânt piese vechi ale unor interpreţi cunoscuţi”, spune Mirela.

Cântă în cluburi sau la nunţi

Talentată şi ambiţioasă Mirela Lătăreţu este pasionată de muzică. A cântat muzică lăutărească alături de familie pe la diverse nunţi ale prietenilor şi cunoştinţelor. Tânăra cântă din pasiune muzică jazz prin cluburile din Târgu-Jiu. A participat la câteva spectacole alături de cântăreţul gorjean Mihai Vulpe cunoscut sub numele de Bacio. “În timpul liceului am participat la primul spectacol, unde am ocupat locul II. Am cântat piesa “Spune-mi” care aparţine Monicăi Anghel, spectacolul fiind organizat la Teatrul de Vară. Am cântat împreună cu Bacio muzică jazz în cluburi din Târgu-Jiu la petreceri şi onomastici. Ultima dată am cântat melodia Mociriţa cu Trifoi însă cu influenţe jazz, al rugăminţile unui coleg care îşi serba onomastica”. S-a implicat în mai multe campanii umanitare de întrajutorare a copiilor. A cântat benevol alături de Bacio pentru a achiziţiona aparatură medicală pentru copiii internaţi la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Gorj. În prezent cântăreaţa este inspector în cadrul Poliţiei Comunitare.

Iubeşte uniforma

  Timp de doi ani Mirela Lătăreţu a fost agent comunitar, iar de trei ani este inspector de protecţie a mediului în cadrul Poliţiei Comunitare. “Sunt foarte ocupată în meseria mea şi îmi place ceea ce fac. Cred că un poliţist comunitar trebuie să fie umărul pe care să se sprijine cetăţeanul atunci când are nevoie. Pe timpul carierei de poliţist am intervenit la multe cazuri. În 2006, în urma unei vijelii puternice o tânără a fost lovită de o grindă de lemn de pe un acoperiş de bloc. Mă aflam chiar pe strada Griviţei din Târgu-Jiu unde s-a întâmplat incidentul. Am găsit fata într-o baltă de sânge. Am sunat la ambulanţă iar pe perioada spitalizării am fost alături de ea încurajând-o. Am ales să activez în acest domeniu pentru că am visat din copilărie să port uniformă”,  încheie Mirela Lătăreţu. Se va căsători în viitorul apropiat, evenimentul va fi în aer liber la care tânăra intenţionează să îmbrace  costum popular.

Ce îi place: Verticalitatea. Apreciază oamenii verticali care au o gândire sănătoasă. Îi place să citească. Studiază psihologia, un domeniu esenţial în vederea exercitării meseriei de inspector. De asemenea, îi plac drumeţiile şi aerul curat de munte.

Ce nu-i place: Indiferenţa oamenilor. Consideră că nu de puţine ori oamenii trec nepăsători pe lângă semenii lor fără să le dea o mână de ajutor atunci când au nevoie.


Ce cântăreţ de jazz preferi?

Cântăreaţa preferată este Aretha Franklin. Cea mai bună cântăreaţă din era rokului, stilul acesteia cuprinde  şi influenţe jazz. De asemenea îmi place şi Aura Urziceanu. 

Care este visul tău?

Visul meu este să-mi fac o trupă de muzică jazz. Îmi doresc să mă implic în campanii umanitare şi să cânt benevol pentru sprijinirea copiilor cu potenţial care nu au posibilităţi materiale. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite