Târgu-Jiu:Intoxicaţii de la Lainici, tot în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu:Intoxicaţii de la Lainici, tot în spital
Târgu-Jiu:Intoxicaţii de la Lainici, tot în spital

6 dintre cele peste 25 de persoane intoxicate cu mâncarea servită la Mănăstrirea Lainici erau încă la spital. Azi dimineaţă inspectorii DSV au demarat o anchetă în bucătăria mănăstirii.

Cinci ambulanţe au adus aseară la Târgu Jiu şase persoane care au fost internate în secţia de boli infecţioase, în timp ce alte 20 au fost duse la spitalele din Petroşani şi Vulcan. De asemenea, încă opt persoane au ajuns la spitalul din Bumbeşti Jiu, aflat la intrarea în Defileul Jiului. Toţi cei internaţi au acuzat stări febrile, ameţeală şi greţuri după ce au servit masa la mânăstire. Bolnavii sunt muncitori zilieri şi veniseră tocmai din Suceava să muncească pentru călugării de la Lainici. Cei doi minori care s-au îmbolnăvit şi ei erau veniţi în vizită la unul dintre muncitori. Unii dintre aceştia au început să se simtă rău încă de marţi, iar miercuri, situaţia lor s-a agravat atât pentru ei cât şi pentru colegii lor.

Oamenii spun că au mâncat de dimineaţă diferite alimente cum ar fi brânza sau margarina cu gem şi ceai, iar la prânz au servit ciorbă din carne de porc şi macaroane cu brânză. „Credem că este vorba despre o toxiinfecţie alimentară deoarece toţi pacienţii care au fost aduşi la noi aveau aceleaşi simptome. În momentul de faţă nu ne putem pronunţa cu privire la ce au exact sau de la ce s-au îmbolnăvit, aşteptăm rezultatele analizelor de la laborator“, a declarat Valeria Popa, medic al Secţiei Boli Infecţioase din Târgu Jiu. Astăzi de dimineaţă o echipă a Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj (DSV) a fost trimisă la mânăstirea Lainici pentru a preleva probe din alimentele pe care le-au consumat muncitorii. Şeful DSV, Ion Iliuţă a declara declarat că: „Am trimis oameni în control şi aşteptăm rezultatele. Bănuim că brânza a fost focarul de infecţie dar aşteptăm concluziile testelor de laborator“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite