Dumitru Dragomir: „Pandurii riscă să piardă toate meciurile cu 3-0 până la final!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LPF a anunţat că Pandurii Târgu-Jiu nu a fost programată în următoarea etapă din cauza sumei de 550.000 de euro pe care Dinamo susţine că o mai are de primit în contul transferului lui Ilie Iordache. Cei de la Pandurii au refuzat să achite suma solicitată de Dinamo, invocîâd că în procesul avut în instanța civilă, pe acelaşi subiect, justiția le-ar fi dat câștig de cauză.

UPDATE / Dragomir: "Pandurii riscă să piardă toate meciurile cu 3-0 până la final!"

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a clarificat situaţia prin care trece în acest moment clubul Pandurii Tg. Jiu, care nu a fost programată în campionat pentru meciul cu Universitatea Craiova.

"Cei de la Pandurii mai au la dispoziţie 12 ore să plătească datoria de 550.000 de euro către Dinamo Bucureşti. În cazul în care nu plătesc acestă datorie meciul cu Universitatea Craiova nu se va mai disputa şi vor pierde meciul cu 3-0. Acelaşi lucru se va întîmpla şi cu restul partidelor pe care gruparea gorjeană le va susţine pînă la finalul acestui campionat", a precizat Dragomir pentru gsp.ro.

În aceste condiţii, Universitatea Craiova va câștiga meciul cu 3-0. Formația gorjeană va evolua în etapa a 8-a în deplasare, cu Victoria Brănești.

Oficialii clubului gorjean au făcut recurs, iar cazul se va judeca diseară, aceştia sperând ca decizia să le fie favorabilă, iar partida să aibă loc.

Iată comunicatul dat de LPF:

"Conform Hotararii nr.13/09.07.2009 (Dosar nr.16/CSL – Dosar FRF 634/CL/2009), ramasa irevocabila prin incheierea pronuntata in 24.08.2010 de catre Comisia pentru solutionarea litigiilor din cadrul LPF, clubul dvs. este sanctionat cu neprogramarea echipelor in competitiile oficiale si cu interzicerea dreptului de a transfera jucatori in calitate de club cesionar, pana la indeplinirea integrala a obligatiilor stabilite catre SC DINAMO 1948, incepand cu etapa a VII-a a Campionatului national de fotbal, Liga I, editia 2010/2011.

Având in vedere că nu v-aţi încadrat in prevederile art.24, lit.C din RSTJF, în ce priveşte respectarea datei limită până la care puteaţi executa obligatiile stabilite de catre CSL prin Hotararea nr.13/09.07.2009, conform prevederilor Incheierii din 24.08.2010, pronuntata de CSL  in dosarul 16/CSL/2009, va informam ca sanctiunea neprogramarii echipei dumneavoastra in etapa a VII-a a Campionatului national de fotbal Liga I, editia 2010/2011, a devenit efectivă.

În consecinţă, jocul CS PANDURII TG. JIU - FC “U” CRAIOVA, programat în data de 13.09.2010, nu se va mai disputa."

Secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloii, a spus, pentru gsp.ro, cu puţin timp înainte de decizia survenită astăzi: "În mod normal, Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor trebuia să se pronunţe mai întâi în privinţa cererii de revizuire formulată de Pandurii în cazul litigiului cu Dinamo şi apoi să se pronunţe cu privire la solicitarea clubului Dinamo referitoare la neprogramarea jocului cu Universitatea Craiova. Aşa se lasă loc la interpretări, iar noi putem muri cu dreptatea în braţe“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite