Târgu-Jiu: Peste cinci sute de gorjeni au fost duşi de jandarmi la Judecătoriile din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Peste cinci sute de gorjeni au fost duşi de jandarmi la Judecătoriile din ţară
Târgu-Jiu: Peste cinci sute de gorjeni au fost duşi de jandarmi la Judecătoriile din ţară

Jandarmii gorjeni au pus în executare de la începutul anului şi până în prezent peste cinci sute de  mandate de aducere, cu aproximativ trei sute mai multe faţă de anul 2008. Mandatele au fost emise de către 15 Curţi de Apel, Parchete, Tribunale şi Judecătorii din România.


Peste patru sute de persoane au fost conduse numai la Judecătoria Motru, de către jandarmii din cadrul Secţiei Motru, pentru a fi audiate în calitate de inculpaţi sau martori în dosare penale. Nu au putut fi executate 25 de mandate şi asta pentru că persoanele care ar fi trebuit să fie aduse în faţa organelor judiciare fie au fost internate în spital, fie au plecat în străinătate. Persoanele care se sustrag de la executarea mandatelor de aducere pot fi sancţionate de instanţa de judecată.


Jandarmii gorjeni au respectat termenul de executare al mandatelor de aducere

 Cea mai îndepărtată instanţă care a emis mandat de aducere executat de jandarmii  gorjeni a fost Judecătoria Constanţa iar cele mai multe mandate de aducere executate într-o singură zi, au fost înregistrate la Secţia de Jandarmi Motru. Executarea mandatelor de aducere de către jandarmii gorjeni a întâmpinat şi dificultăţi în sensul că în multe cazuri martorii sau inculpaţii judecaţi în stare de libertate au încercat să fugă. Termenul de executare al mandatelor de aducere înaintate către Jandarmeria Gorj, a fost respectat în totalitate. În prezent, se află în lucru la Compartimentul de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii peste 50 de mandate de aducere emise de instanţe situate în judeţul Gorj, dar şi din ţară, cu termen de executare în luna octombrie 2009.

Potrivit legii, o persoană poate fi adusă în faţa  organelor de urmărire penală în baza unui mandat de aducere dacă, fiind anterior citat, nu s-a prezentat iar ascultarea ori prezentare ei este necesară.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite