Târgu-Jiu: Joburi în străinătate pentru medicii şi asistenţii din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Joburi în străinătate pentru medicii şi asistenţii din Gorj
Târgu-Jiu: Joburi în străinătate pentru medicii şi asistenţii din Gorj

Uniunea Europeană pune la dispoziţia gorjenilor o sută de locuri de muncă în diverse domenii de activitate. Printre acestea sunt vacante şi câteva posturi de medici şi asistenţi.

Gorjenii care vor sa lucreze în Occident au o oportunitate la care nu prea speră nimeni. În această săptămână, ei au la dispoziţie 100 de locuri de muncă vacante în mai multe ţări membre UE. Salariile sunt deosebit de motivante faţă de cât ar putea ei caştiga în ţară. În această săptămână, la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj nu există niciun loc de muncă pentru absolvenţii de studii superioare.  În schimb sunt oferite locuri de muncă în străinătate. Astfel, în Danemarca şi Germania sunt vacante zeci de posturi de medici specialişti şi asistente medicale, însă sunt şi slujbe pentru care nu se cer studii universitare. De pildă, în Finlanda pot merge gorjenii care vor sa facă curăţenie în supermarketuri sau hipermarketuri. Doritorii se pot interesa la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu Nr1 din Târgu-Jiu.
În baza de date a  AJOFM Gorj sunt înregistrate aproape 1300 persoane cu studii superioare care nu au un loc de muncă. Dintre aceştia, 820 sunt  tineri care au absolvit în acest an o facultate.   La nivelul judeţului sunt 14.980 de şomeri, iar rata şomajului creşte de la o lună la alta.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite