Târgu-Jiu: Un bucătar şcolit în Italia prepară pizza în şase minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii pot opta pentru reţetele tradiţionale sau exotice, precum şi pentru cele mai sofisticate, care conţin brânză cu mucegai nobil.

În week-end, pizzeriile din Târgu-Jiu înregistrează vânzări record. Mulţi tineri preferă să ia o gustare de seară în compania prietenilor. Din cauza aglomeraţiei, bucătarii prepară pizza la foc continuu. Cea mai bună pizza din oraş este preparată de un pizzer experimentat din oraş care a luat lecţii din Italia. „Pe zi, se prepară aproape 200 de bucăţi, de la specialitatea casei până la reţetele exotice. Secretul porneşte de la modul în care se frământă aluatul. Fiidcă de astăzi intrăm în postul naşterii Domnului Isus Hristos avem pizza dietetică şi vegetariană pentru cei care nu vor să mănânce carne în această perioadă”, a spus Gheorghe Dolcu, pizzer cu experienţă de zece ani. Una dintre reţetele de pizza sofisticată provine direct din Italia şi se numeşte Pizza Prosciutto e Gorgonzola. Este cea mai scumpă pizza preparată în oraş a cărei reţetă cuprinde brânză cu mucegai nobil şi jambon de porc preparat de italieni  şi care trebuie lăsat şase luni la uscat. „De obicei, clienţii italienii care vin la noi servesc acest tip de pizza”, mai spune bucătarul.

Pizza Hawai, o tentaţie pentru tineri

image

În timp ce adulţii preferă reţetele tradiţionale de pizza, tinerii se orientează către cele exotice. La mare căutare este pizza Hawai, preparată cu sos de roşii, mozzarella, şuncă presată, ulei de măsline şi ananas, care costă 14 lei.„Vin de mai multe ori la pizzeria Anna din Târgu-Jiu, cu prietenii,  pentru că aici sunt cele mai bune reţete. Comandăm preparate diferite ca să gustăm din fiecare. Mie îmi place pizza cu ananas”, spune Cătălin Sârbu, student.  

În preferinţele târgujienilor sunt următoarele pizzeri: Anna, Ambasador, Via Vai, Tip Top, Perugia şi Dolce Vita

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite