Târgu-Jiu: PORTRET / Ionuţ Tătaru: Şi-a văzut împlinit visul de a juca la Pandurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Tătaru a reuşit să îşi vadă împlinit visul de a juca la Pandurii Târgu Jiu
Ionuţ Tătaru a reuşit să îşi vadă împlinit visul de a juca la Pandurii Târgu Jiu

Deşi a urmat o şcoală de fotbal din Craiova, tânărul gorjean din Ioneşti a ales să joace la Pandurii. După doi ani jumătate petrecuţi la echipa a doua, la începutul acestui an şi-a văzut visul împlinitul

Ionuţ Tătaru e gorjean dar primii paşi în fotbal în mod organizat, la o şcoală de fotbal i-a făcut la Craiova, la echipa Facultăţii de Sport unde a jucat de la 13 până la 16 ani. Născut în  comuna Ioneşti de lângă Turceni, Gorj, Ionuţ juca fotbal când era mic în curtea şcolii unde a fost observat de un prieten.Văzând că e talentat acesta i-a propus să dea probe la o şcoală de fotbal din Craiova unde a şi luat imediat proba şi a rămas timp de trei ani să se pregătească. Iniţial a ales Craiova pentru că era cam aceiaşi distanţă faţă de casă ca şi până la Târgu Jiu.

Mama a vrut să-l vadă poliţist

Tatăl său e primar la Ioneşti şi n-a avut legătură cu fotbalul. Nici în familie nu a mai avut fotbalişti dar are un văr care joacă handbal de performanţă la UCM Reşiţa. Când a ales să meargă la Craiova avea doar 13 ani şi a avut sprijinul necondiţionat al tatălui, mama sa dorind să devină poliţist. „Mama era nehotărâtă, aşa şi aşa, ea voia să mă vadă poliţist dar tata m-a sprijinit mereu şi mergea după mine şi în cantonamente şi când aveam turnee cu echipa mergea şi stătea cu noi la cămine sau unde eram cazaţi”, povesteşte acum Ionuţ care este de la începutul anului component al lotului celor de la Pandurii. În pregătirea din iarnă a debutat la Pandurii jucând într-un meci amical televizat, părinţii fiind mândri să-l vadă că şi-a împlinit visul: „Mama îmi reproşaşi mereu  că am ales ce a vrut tata dar acum s-a bucurat că m-a văzut la televizor la un meci din Turcia. M-a văzut tot satul. Tata îmi spunea că l-au sunat toţi prietenii să-i spună că sunt la televizor”.

La începutul anului a fost convocat la Pandurii

La Pandurii a ajuns după un meci între juniorii de la Craiova şi cei de la Târgu Jiu, antrenorii gorjeni propunându-i un transfer pe care l-a acceptat imediat. A jucat meci de meci la juniori dar a fost cooptat şi în lotul echipei de liga a treia EMC Rovinari care anul trecut a devenit Pandurii 2. Când s-a transferat la Pandurii a venit la Târgu Jiu să înveţe la Liceul cu Program Sportiv pe care l-a terminat anul trecut. Când Sorin Cârţu era antrenor la Pandurii l-a chemat la câteva antrenamente şi apoi la meciurile amicale pe care Pandurii le susţineau cu echipa a doua, făcând parte chiar din lotul echipei mari la deplasarea din Cupa României de la Iaşi. Iarnă aceasta a fost convocat în lotul echipei mari pentru stagiul din Antalya şi a rămas la Pandurii, pregătindu-se sub comanda lui Liviu Ciobotariu. „M-am bucurat foarte mult când am aflat că o să fac parte din lotul echipei Pandurii pentru că oricine îşi doreşte asta, pentru asta ne pregătim cu toţii şi sperăm să ajungem într-o zi la Pandurii. Ne-am apucat de fotbal cu ideea că vom ajunge să jucăm în liga I.”

Data naşterii: 5 octombrie 1989, la Turceni
Studii: Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu
Experienţă: Joacă fotbal de la 7 ani
Familie: Are o soră



Ce-i place:
„La noi era o tradiţie şi când eram mic mi-a spus tata că la botez am ales când mi-au adus ursitorile mingea şi ghetele de fotbal. Cred că de asta mi-a plăcut atât de mult fotbal. Mi-a plăcut mult mingea, fugeam de acasă când eram mic pentru minge.”

Ce nu-i place:
„Suporterii care n-au jucat fotbal şi vin la teren doar să înjure în loc să încurajeze echipa, mai ales tinerii care au nevoie de sprijin moral când sunt la început de drum. Nu-mi place să fiu accidentat, n-am avut parte de probleme grave şi sper nici să nu am.”


Întrebări şi răspunsuri:

Rep.: Când ai terminat junioratul ai ales să joci direct la Pandurii 2?
Ionuţ Tătaru: Nu, când mai aveam doi ani de juniorat, la 16 ani, m-au luat direct la echipa mare, pe atunci EMC Rovinari. Eram fundaş şi jucam titular meci de meci acolo. Şi de când am venit aici numai la echipa aceea am jucat şi la juniori. În tur am jucat numai la Pandurii 2, la aproape toate meciurile, o etapă am fost suspendat şi accidentat o etapă.
Rep.: Cum e să joci la echipa de Liga I Pandurii la 20 de ani?
I.T.: Pentru mine să mă pregătesc cu prima echipă şi să joc aici e un vis care a devenit realitate. Îmi doream asta de mult timp, de când am ales să fac fotbal şi am decis  să joc la Târgu Jiu. Am vrut să văd dacă fac faţă la fotbal şi pot continua şi după aceea să aleg ce facultate sau şcoală voi mai urma. Voiam să dau la jandarmi sau la poliţie pentru că asta dorea mama şi mi-ar fi plăcut. Dar acum, fiind la Pandurii, voi da la facultatea de sport.




Ionut Tataru 1
Ionut Tataru 2
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite