Târgu-Jiu: Profesorii care au dat note prea mari la bac vor să dea în judecată Inspectoratul Şcolar Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Profesorii care au dat note prea mari la bac vor să dea în judecată Inspectoratul Şcolar Gorj
Târgu-Jiu: Profesorii care au dat note prea mari la bac vor să dea în judecată Inspectoratul Şcolar Gorj

  După ce Ministerul Educaţiei a depistat că opt profesori gorjeni au dar note din burtă la bac, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au reevaluat alte două sute de lucrări la patru materii.

După o lună de întârziere, Inspectoratul Şcolar Gorj a reuşit să trimită la Bucureşti raportul întocmit în urma reevaluării celor două sute de lucrări de la bacalaureat. Dacă specialiştii Ministerului Educaţiei au depistat faptul că notele maxime au fost acordate din burtă, reevaluările de la Gorj au arătat că profesorii gorjeni au respectat baremul de corectare. Pe parcursul săptămânii trecute au fost recorectate două sute de lucrări la română, matematică, istorie şi geografie.

Lucrările au fost selectate aleatoriu din cele trei centre de evaluare şi au fost recorectate de către patru echipe de profesori care nu au participat la bacalaureat. Există doar anumite cazuri în care sunt diferenţe, care nu depăşesc un punct. Raportul transmis la Minister era aşteptat de la începutul lunii octombrie“, a declarat Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj.

Profesorul Mocioi va da Inspectoratul Şcolar în judecată

Dacă după  reevaluarea celor două sute de lucrări, nu au mai fost depistaţi alţi profesori supraevaluatori. Cei zece dascăli acuzaţi că au fraudat bacul încă mai au sechele după sancţiunile aplicate de Inspectoratului Şcolar. Profesorul care a primit cea mai drastică amendă, de reducere cu 15 la sută din salariu, timp de trei luni, se consideră în continuare nevinovat.

Nu accept. Voi merge în instanţă. După ce că am salariu de 1200 de lei au mai luat şi decizia să-mi oprească din bani. Este o măsură nedreaptă iar lucrarea este foarte bună“, a declarat Daniel Mocioi, profesorul de română care a notat cu 10 o lucrare de nota 5.90.

 Mocioi spune că nu a luat niciodată mită

Corici Simona, Claudia Mătrăgună, Aurel Găman şi Gabriela Ionescu sunt profesorii fericiţi, care au primit doar avertisment. La polul opus se află profesorul Daniel Mocioi, de la Colegiul „Henri Coandă“ din Târgu-Jiu, care a notat cu 10 teza fiicei ginecologului Vasile Stănculete. Acesta spune că nu a primit niciodată mită.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite