Târgu-Jiu: Inspecţia Sanitară merge cu rabla în control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Direcţiei de Sănătate Publică ajung numeroase sesizări însă acestea nu pot fi soluţionate în totalitate din cauză că personalul şi maşinile pentru deplasarea în teren sunt insuficiente.

 În total sunt trei Dacii Break. Două dintre ele sunt folosite pentru aprovizionarea şi distribuirea  vaccinurilor şi medicamentelor precum şi pentru  problemele curente ale personalului. „Cea de-a treia maşină este veche de peste 12 ani şi este folosită pentru deplasarea în teren la activitatea de inspecţie. Ar fi  nevoie de cele puţin patru maşini pentru ca instituţia să funcţioneze normal. Ne confruntăm şi cu lipsa de personal. Unii inspectori au intrat în concedii. Este nevoie şi de angajaţi pentru că judeţul este mare“, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Gorj,  Elena Piţian.

Nu sunt bani pentru alte maşini

Conducerea DSP Gorj a anunţat că anul acesta Ministerul Sănătăţii nu prevede fonduri pentru achiziţia de noi maşini. „Din sursele proprii vom achziţiona o autoutiltară pentru transportul vaccinurilor şi probelor de la analizele medicale. Acestea nu mai pot fi transportate cu Break-ul“, a declarat directorul DSP Gorj, Marius Boeriu . Şoferii împreună cu inspectorii sanitari nu mai fac faţă mai ales că, cele mai multe dintre reclamaţii provin din mediul rural. „Avem şase până la zece sesizări din judeţ la care intervenim pe zi. Ajungem seara din teren din cauză că sunt puţine maşini. Unii reclamanţi se supără că nu ajungem la timp. Asta este situaţia. Muncim de multe ori benevol. Sporul de 15% nu-l mai primim, orele suplimentare nu se mai plătesc“, a spus Pompiliu Daha , şofer în cadrul instituţiei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite