Târgu-Jiu: Preţuri de criză la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Preţuri de criză la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte
Târgu-Jiu: Preţuri de criză la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte

Astăzi a fost ultima a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte. Vânzătorii au redus mărfurile cu aproape 50 la sută faţă de anul trecuT însă, chiar şi aşa au plecat supăraţi foc din cauza vânzărilor slabe. Expoziţia cu vanzare a reunit la Târgu-Jiu producători din toată ţara.

Producătorii care au participat Târgul Naţional de Îmbrăcăminte au plecat cu marfa nevândută, cu toate că au încercat să-i atragă pe clienţi cu preţuri de criză. Vânzătorii au fost foarte dezamăgiţi. „Am venit cu preţuri de criză. Le-am redus la aproape jumătate faţă de anul trecut. Am scăzut de 5000 de lei la 2500 de lei,  dar nici aşa nu au mers vânzările. Nu cred că o să mai vin la Târgu-Jiu vreodată“, a declarat, Mariana Văduţ, administrator al unui atelier confecţii din Arad. Târgul Naţional de Îmbrăcăminte a avut loc la Sala Sportivă a Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu şi a s-a deschis oficial pe 26 octombrie şi s-a încheiat astăzi. Şi-au expus mărfurile producători din Harghita, Arad, Satu Mare, Constanţa, Brăila Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea şi Craiova. Expoziţia cu vânzare a cuprins haine şi încălţăminte din piele, produse de marochinărie, artizanat, haine de blană, produse din lână şi bumbac, toate la preţ de producător.
 

Produse pentru toate buzunarele

Foarte puţini târgujieni au trecut astăzi prin standurile expoziţiei cu vânzare. „Sunt preţuri foarte bune. O să îmi cumpăr o haină de piele dar să nu depăşească 4000 de lei“, a spus Ana Maria Vigh de 65 de ani. O haină din blană pentru femei varia între 400 şi 3000 de lei. „Am negociat foarte mult la preţuri. Din păcate doar patru haine am vândut“, a spus supărat Gheorghe Vasilache, administrator atelier de confecţii din Brăila.
O pereche de pantaloni de bumbac costa 15 lei, iar helăcile pentru damă 10 lei. Şi producătorii de încălţăminte din piele au redus preţurile. De pildă, preţul unei ghete sau cizme din piele varia între 85 şi 130 de lei. 

Cele mai bine vândute produse expuse la târg au fost produsele de artizanat, ciorapi, căciuli, mănuşi şi bluze subţiri care au avut preţuri convenabile.

Zecile de perechi de botoşei din lână călduroşi şi pufoşi, confecţionaţi manual, au fost atracţia Târgului Naţional de Îmbrăcăminte organizat la Târgu-Jiu. Cei care au trecut pe lângă standul cu produse textile aduse de producători din Harghita s-au oprit să le admire. Preţul unei perechi de botoşei costa 30 de lei, iar cei care cumpărau două perechi beneficiau de reducere, scoţând din buzunar, în total, 50 de lei. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite