Târgu-Jiu: VIDEO/ Case sub ape în cartierul Iezureni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei gospodării din cartierul târgujian Iezureni au fost inundate de ploile căzute azi-noapte. Pompierii au intervenit azi-dimineaţă pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

Precipitaţiile căzute noaptea trecută au inundat trei gospodării aflate  în cartierul Iezureni din Târgu-Jiu.  Curţile a două dintre gospodării au fost afectate de inundaţii. Proprietarii spun că de fiecare dată când plouă li se inundă curţile. „Noi nu avem canalizare, iar unii şi-au făcut ridicat clădiri şi au astupat şanţurile cu materiale de construcţii. Stau cu frica în sân pentru că apa ar putea să intre şi în casă“, a spus Ilie Crucea.

Reprezentanţii municipalităţii spun că proprietarii trebuie să-şi cureţe şanţurile. „Mai multe cartiere din oraş nu au canalizare, dar fiecare proprietar de casă trebuie să-şi facă şanţ. Am trimis în zonă un vidanjor să rezolve problemele. Din păcate, unele sunt înfundate, iar alţii pur şi simlu înfundă canalizările cu moloz de la lucrările de construcţii“, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.  În jurul orelor 8.00 pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru a scoate apa din locuinţele oamenilor. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au scos apa după o jumătate de zi.

În Gorj judeţul cinci localităţi au fost afectate de ploile abundente. În Padeş, Motru, Glogova, Sanmarineşti şi Tismana au fost inundate curţile a zeci de gospodării şi terenuri agricole. Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în comuna Padeş, unde 20 de gospodării din satul Motru Sec au fost afectate de ploi. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite