Hoţul prins sub pat după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul spargerii, condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Şerban, în vârstă de 19 ani, din satul gorjean Blahniţa de Jos, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti la doi ani şi nouă luni de închisoare pentru infracţiunea de furt, pe care a comis-o anul trecut, în a doua zi de Crăciun. Tânărul a fost dat de gol de telefonul mobil, care a început să sune chiar în momentul în care se afla sub patul proprietarilor.

Instanţa de judecată a adăugat la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru această infracţiune şi cele nouă luni pe care gorjeanul le primise pentru un alt furt comis în 2009. Doi vecini din satul Blahniţa de Jos, al oraşului Târgu-Cărbuneşti, au fost victimele lui Nicu Şerban în decembrie 2010,  în a doua zi de Crăciun. Bătrânii, soţ şi soţie, l-au prins pe infractorul care locuia lângă casa lor, după ce acesta s-a ascuns sub patul în care cei doi aţipiseră, fiind dat de gol de soneria telefonului. Nu era la prima abatere. În vara anului trecut, Nicu Şerban le furase suma de 600 de lei, din care le-a înapoiat doar 300, după ce a fost reclamat la Poliţie. Pe ceilalţi 300 de lei se gândise să-i achite tot din pensia bătrânilor, însă a fost prins la timp sub patul celor doi. După ce în februarie 2011 a aflat sentinţa judecătorilor, tânărul de 19 ani a formulat o contestaţie la executare, prin care a cerut să i se deducă din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive, iar răspunsul care îi este favorabil l-a primit săptămâna trecută. În prezent, acesta se află în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova. Instanţa l-a obligat să achite despăgubiri civile către părţile vătămate, în valoare de 300 lei.

VEZI AICI CE AU DECLARAT HOŢUL PRINS SUB PAT ŞI VICTIMELE ACESTUIA!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite