Hoţii care au prădat un fost primar, închişi după două zile de la eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei trei bărbaţi care au sustras din gospodăria fostului primar din Arcani, Nicolae Bâcoi, componentele unui cazan, sunt autorii altui furt pentru care riscă să înfunde puşcăria.

Poliţiştii din Târgu-Jiu au dispus reţinerea autorilor pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind suspectaţi că au sustras bunuri în valoare de 3.500 lei. Din probatoriul administrat de către poliţişti s-a stabilit că în perioada 25-29 iulie, suspecţii,  Petre Cernat, de 42 de ani, şi Cătălin Ciuncanu, de 22 de ani, au pătruns în mod repetat, pe timpul nopţii, în magazia unui imobil situat pe raza comunei Teleşti, iar de aici au sustras mai multe umbrele de terasă, mese şi scaune, partea vătămată, un târgujian de 32 de ani, evaluând bunurile sustrase la suma de 3.500 de lei. Ulterior, suspecţii au valorificat aceste bunuri, unor cetăţeni din comuna Teleşti. Pe parcursul anchetei, poliţiştii au recuperat bunuri în valoare de 2.500 de lei, acestea fiind restituite părţii vătămate. Ieri, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Poliţiştii continuă activităţile de investigare şi cercetare în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului.
De reţinut că, la data de 1 august, poliţiştii i-au mai reţinut pe cei doi suspecţi, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 31 iulie-1 august, împreună cu o altă persoană, au sustras dintr-o anexă a fostului primar din Arcani, Nicolae Bâcoi, de 68 de ani, un capac şi o ţeavă din cupru, evaluate de partea vătămată la suma de 3.000 lei.
Prezentaţi cu propunere de arestare preventivă unităţii de parchet, împotriva suspecţilor a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 de zile.
 
Poliţiştii continuă activităţile de investigare şi cercetare în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite