Târgu-Jiu: Grad ridicat de risc la meciul Pandurii – Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj şi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova vor asigura măsurile de ordine publică cu prilejul partidei de fotbal dintre echipele Pandurii şi Rapid.

La meciul care se va disuta mâine pe Stadionul Municipal se preconizează participarea unui număr de aproximativ 8000 de spectatori. Gradul de risc preliminar  pentru acest meci  a fost stabilit ca fiind ridicat iar în urma şedinţei tehnice care a avul loc înaintea partidei s-a stabilit că porţile de acces  se vor deschide începând cu ora 12.30 iar accesul spectatorilor în incinta stadionului se va efectua pe bază de abonamente şi de  bilete de intrare emise de clubul Pandurii.

 Fiind vorba de un meci cu grad de risc ridicat, în conformitate cu prevederile Legii nr.4/2008, la această manifestare sportivă vor fi prezenţi un reprezentant al prefectului judeţului Gorj şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Jandarmii vor asigura ordinea publică în zona apropiată şi imediată a stadionului şi pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor, precum şi protecţia delegaţiilor echipelor şi oficialilor, cordoane de ordine, filtre, patrule de ordine publică,  auto şi patrule de ordine cu câini serviciu,  rezerve cu misiunea de a preveni săvârşirea de fapte antisociale, anterior, pe timpul desfăşurării şi după terminarea manifestaţiei sportive, pe timpul afluirii şi defluirii publicului.

Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică. Într-un comunicat remis azi presei, Jandarmeria Gorj adresează rugămintea către toţi spectatorii să manifeste spirit de fair-play şi să  respecte prevederile legale în vigoare, reamintind că nu va fi tolerată  nicio manifestare care încalcă ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor cu privire la modul de comportare civilizată în stadioane şi că vor fi aplicate ferm măsurile legale pentru asigurarea unui climat de ordine, atât în stadion, cât şi în afara acestuia.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite