Gorjenii nu vor să le tundă iarba austriecilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar şase persoane s-au înscris pentru cele 10 locuri de muncă puse la bătaie de angajatorul din Waldhausen. Cu toate că se oferă o leafă de 1.100 de euro şi cazare, silvicultorii preferă să rămână alături de familie, pe un salariu de mult mai mic.

Fie pâinea cât de rea, tot mai bună este în Gorj. Cel puţin asta susţine Ionuţ Lungan, un tânăr de 30 de ani, din comuna Teleşti, care, de aproximativ opt ani, se ocupă de înfrumuseţarea parcurilor din municipiul Târgu-Jiu. Acesta a dat cu piciorul ofertei unui angajator din Austria, care a anunţat că are nevoie de 10 muncitori necalificaţi în silvicultură, pe un salariu de aproximativ 1.100 de euro, la care se adaugă un loc de cazare gratuit şi autoturism pentru deplasări.

image

„Am familie şi nu pot să-mi las copiii ca să plec la muncă în străinătate. Salariul e foarte bun dincolo, dar aici trebuie să alegi între cei dragi şi bani, iar eu aleg familia. De opt ani mă ocup de înfrumuseţarea parcurilor din oraş. Maşini specializate avem şi aici. Important e să am un loc de muncă aproape de casă”, mărturiseşte Ionuţ Lungan, angajat în cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

image

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj au fost cei care s-au ocupat de selectatarea muncitorilor necalificaţi în silvicultură. „Şase gorjeni s-au înscris pentru aceste posturi. Locurile de muncă au presupus tăierea ierbii cu maşini specializate, pe lânga căile ferate şi în alte locuri amenajate. S-a cerut cunoaşterea limbii germane şi experienţă în tăierea ierbii, a pădurilor şi amenajare a parcurilor. Salariul este de 1.100 de euro net pe lună şi durata contractului este de şase luni, cu posibilitate de prelungire. Astăzi a fost ultima zi de înscrieri”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite