Târgu-Jiu: Gorjenii au rămas fără slujbe şi cu rate în bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Gorjenii au rămas fără slujbe şi cu rate în bănci
Târgu-Jiu: Gorjenii au rămas fără slujbe şi cu rate în bănci

Numărul şomerilor înregistraţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj depăşeşte 15.000. În prag de sărbători vor fi concediaţi 750 de salariaţi. Un târgujian se teme că nu va mai putea să-şi achite ratele şi cheltuielile casei.

Tudorică Corduşi de 37 de ani din Târgu-Jiu a rămas fără slujbă după ce firma la care lucrat a renunţat de curând la serviciile sale. Acum se teme că nu va mai putea achita ratele lunare la bancă şi nici cheltuielile de întreţinere lunară ale casei. Nici soţia sa nu are serviciu şi împreună au de crescut trei copii. Asăzi, omul şi-a depus dosarul pentru indemnizaţia de şomaj.  „Am lucrat la SC Simcor SA Var Oradea, cu punct de lucru în Târgu-Jiu. Patronii nu au mai vrut să-mi prelungească contractul. Nu voi lua mai mult de 500 de lei şomaj. Iarna cu greu îmi găsesc un loc de muncă. Trebuie să achit lunar la bancă 150 de lei plus factura la curent, impozitul pe locuinţă  şi multe altele. Nu ştiu încotro să o apuc. Mi-e  teamă că vin cei de la bancă şi îmi ia lucrurile din casă“.

Reprezentanţii AJOFM Gorj au anunţat un număr de 15.060 de şomeri înregistraţi la finele lunii octombrie şi o rată a şomajului de 10, 2 la sută.

Numărul şomerilor, dublu faţă de anul trecut

Faţă de anul trecut, numărul şomerilor s-a dublat, crescând cu 8800. În aceeaşi perioadă a anului trecut, se înregistra o rată a şomajului de 5,3 la sută, corespunzătoare unui număr de 7860 de şomeri”, a precizat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj. .
În luna decembrie au fost anunţate 753 de disponibilizări. 280 de angajaţi, care vor fi concediaţi de sărbători, provin de la SC Hidroconstrucţia. Gorjul se află pe locul nouă în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri.

200 de oameni vor pleca de la SC Minprest SERV SA, de la Petrom vor fi concediaţi 32 de salariaţi, iar de la Complexul Energetic Turceni vor fi daţi afară 80 de persoane.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite