Târgu-Jiu: Gorjenii, prea săraci să renunţe la maşinile vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Gorjenii, prea săraci să renunţe la maşinile vechi
Târgu-Jiu: Gorjenii, prea săraci să renunţe la maşinile vechi

La trei zile de la demararea noii secţiuni a programului implementat de REMAT, doar două autovehicule uzate au ajuns la casat. Numeroşi proprietari au studiat ofertele dealerilor şi noutăţile aduse de ultima secţiune a programuului Rabla, dar numai doi s-au hotărât să se înscrie.

Pe 1 septembrie s-a dat startul la achiziţionarea maşinilor noi prin Programul „Rabla“. Persoanele fizice şi juridice care doresc să-şi cumpere o maşină nouă pot apela la acest program, prima de casare acordată fiind de 3.800 de lei. Ultima etapă se desfăşoară între 1 septembrie şi 11 decembrie şi aduce o serie de noutăţi. „În program au fost introduse şi autoutilitarele uşoare, de până la 3,5 tone. O altă modificare este aceea că o persoană poate cumpăra mai mult de o maşină prin programul „Rabla“. Gorjenii trebuie să se prezinte la unul dintre dealerii autorizaţi pentru a obţine nota de acceptare. Autoturismul nou care se intenţionează a fi achiziţionat poate fi plătit integral, în rate sau în sistem leasing“, a declarat Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. În cele două etape din acest an la nivelul judeţului au fost schimbate 437 de maşini vechi. În topul preferinţelor se aflau cele autohtone.

O Dacie bătrână şi un Espero au ajuns la REMAT


În Gorj există trei societăţi care dezmembrează autovehicule vechi. Până astăzi două maşini au ajuns la REMAT. Doi târgujieni au adus rablele la casat pentru a achiziţiona altele noi. „Chiar din prima zi s-a prezentat o persoană din Târgu-Jiu cu un Espero de 14 ani şi ieri a fost adusă o Dacie  veche de 17 ani.  Cei doi intenţionau să-şi achiziţioneze maşini de la dealerul local Skoda. Aşteptăm în continuare clienţi“, a spus Aurel Cotoşman, director general REMAT Gorj. Unele firme de dezmembrare oferă bonusuri în momentul în care aduc o maşină la fier vechi. „Dăm bonusuri de 50 de lei celor care vin cu maşinile la noi. Pentru microbuze dau 100 de lei. Firma noastră se află situată în Târgu-Jiu, calea Bucureşti“, spune Mihai Ion administratorul societăţii. Reprezentanţii dealer-lor auto spun că mulţi gorjeni au venit să se intereseze de programul „Rabla“. „Au trecut pe la noi multe persoane să se intereseze de această oportunitate dar şi de ofertele noastre. Avem preţuri bune la Seat Ibiza, Leon şi Ibiza Sport Coupe. Deocamdată nu am eliberat o notă de acceptare. Aşteptăm să vină clienţi, probabil de săptămâna viitoare“, a spus Luminiţa Răgan, reprezentant dealer Seat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite