Târgu-Jiu: Gorjenii nu mai au bani nici de haine şi încălţăminte second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Gorjenii nu mai au bani nici de haine şi încălţăminte second-hand
Târgu-Jiu: Gorjenii nu mai au bani nici de haine şi încălţăminte second-hand

Criza finaciară continuă să lovească în târgul de haine vechi aflat la marginea municipiului. Vânzătorii de haine vechi au investit mulţi bani pentru sezonul rece însă, se tem că vor rămâne cu marfa.

Comercianţii de haine la mâna a doua s-au plans chiar şi astăzi de vânzările slabe. Deşi au adus marfă multă şi variată pentru acest sezon, foarte puţini cumpărători şi-au făcut apariţia în târg.  Majoritatea persoanelor de etnie romă care vând produse de second hand s-au aprovizionat cu marfă pentru anotimplul rece. Paltoanele, hainele de blană, gecile groase sau încălţămintea de piele nu depăşeau 50 de lei. Chiar dacă unii comercianţii fac reduceri consistente, vânzările merg foarte prost. „Avem foarte multă marfă. Am investit câteva zeci de milioane şi stăm şi ne uităm la ea, din cauză că lumea nu are bani. 30 de lei sunt toţi banii care i-am făcut azi“, a spus Mariana Vâlceanu, una dintre comerciante. Aceştia se tem că vor rămâne cu marfa şi la anul pe tarabe.„Am investit mulţi bani în ghete şi cizme îmblănite. O pereche de cizme din piele de damă costă 20 de lei. Oamenii nu mai pun valoare pe produsele de calitate chiar dacă preţurile sunt mici. Mă tem că voi rămâne cu încălţămintea pe tarabe şi la primăvară.Tremurăm de frig uitându-ne lung după clienţi“, ne-a spus Viorica Bobu.

image


„Unii preferă chinezăriile“


Comercianţii spun magazinele cu 3,9 lei sunt întotdeauna pline de clienţi. „Unii preferă chinezăriile din magazinele cu 3,9 lei sau cele de pe tarabele pieţarilor.Autorităţile ar trebui să închidă acele magazine, pentru că au apărut ca ciupercile după ploaie şi nici marfă de calitate nu e“, a precizat Gabriel Căldăraru, alt comerciant. Unii dintre ei au renunţat să mai vândă în târg din cauza vânzărilor slabe.
 În târgul de haine de lângă Artego nu se vând doar haine la mâna a doua ci şi încălţăminte tip sport. Cei care au trecut prin târg au achiziţionat adidaşi de firmă Puma şi Nike. Preţurile erau sub cele practicate în magazinele de profil din oraş.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite