Târgu-Jiu: Gorjenii vor avea centru de dializă modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Gorjenii vor avea centru de dializă modern
Târgu-Jiu: Gorjenii vor avea centru de dializă modern

La Clinica Polisano, insuficienţa renală se va trata gratuit şi în condiţii occidentale.  Pacienţii vor beneficia de  tratament gratuit şi condiţii hoteliere la standarde occidentale. Centrul de dializă va fi dotat cu aparatură ultramodernă.

Clinica Polisano, o firmă cu capital românesc, integral privat, specializată în oferirea de servicii medicale de înaltă calitate îşi va deschide un centru de dializă în Târgu-Jiu. Clinica a fost înfiinţată  în 1993 la Sibiu, iar din 2006 funcţionează şi în Bucureşti cu trei policlinici mari. „În prezent există patru unităţi de dializă în Sibiu, Bucureşti, Odorheiul-Secuiesc şi Miercurea Ciuc. Alte unităţi se află în diverse stadii de execuţie printre care se află şi cea de la Târgu-Jiu“, a spus, directorul general al Clinicii Polisano, Dan Roşca. Locaţia centrului de dializă este pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu, zona C.A.M. în clădirea în care funcţionează fabrica de confecţii a SC. Socom SA. „Au solicitat un spaţiu şi le-am închiriat parterul şi etajul I al clădirii. Dat fiindcă, etajele III şi VI sunt suficiente pentru activitatea de producere a confecţiilor, m-am gândit să închiriez restul spaţiilor“, a declarat preşedintele firmei de confecţi, Constantin Zugravu.

Investiţii de un milion de euro

În contractul de închiriere a spaţiului este prevăzut un termen de 15 ani. Noul centruva avea alături de dializă  şi cabinet medicale. Acesta va avea 35 de paturi şi va fi dotat aparatură medicală de ultimă generaţie produsă în Germania. „Investiţia se ridică la aproximativ un milion de euro. Nici un pacient nu va plăti nimic, tratamentele oferite de medici specialişti sunt gratuite,  fiind decontate prin Programul Naţional de Dializă. În plus transportul de la domiciliu până la centru şi înapoi este gratuit. Va exista şi un sistem de televiziune prin cablu“, a mai declarat Dan Roşca. Acesta mai spune că deschiderea centrului se va face la începutul lunii octombrie. Oamenii spun că este necesară o astfel de investiţie în oraş mai ales că sunt mulţi care au probleme grave de rinichi.

Proiect benefic pentru oameni

Cine s-a gândit la acest proiect vrea să facă un bine oamenilor. Sigur că este nevoie de un astfel de centru. Este o mană cerească pentru cei care sunt blnavi de rinichi. Am şi eu rude care suferă de boli de rinichi“, a declarat Gheorghe Mândrean, pensionar din Tîrgu-Jiu. Această idee a fost apreciată şi de viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Ioan Roman Bărbuţi. „Sincer nu ştiam de faptul că se deschide un centru de dializă dar consider că este un lucru bun. Va deservei partea de nord a oraşului, iar în acest caz nu va mai fi nici aglomeraţie la spital“. În cadrul spitalului Judeţean Gorj există o secţie de hemodializă însă aparatura medicală este insuficientă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite