Târgu-Jiu: Gorjenii au trecut de jumătatea turului României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru atleţi gorjeni care aleargă pentru a intra în Cartea Recordurilor în Turul României, respectiv 3260 de km în 15 zile de alergare, au trecut de jumătatea traseului. Aceştia au plecat azi de la Negreşti Oaş şi urmează să sosească în jurul orei 20:00 la Baia Mare, în Piaţa Revoluţiei.

Atleţii Dobriţescu, Marica, Susmă şi Apietroaie alături de antrenorul Ion Bură au parcurs până acum fără probleme cei peste 1600 de km alergând în jur de opt ore pe zi de fiecare echipă. Ieri atleţii gorjeni au preluat ştafeta de la Bistriţa, acolo unde au alergat alături de fotbaliştii de la Gloria Bistriţa fiind întâmpinaţi la sosire de primarul oraşului şi de oficialităţile locale dar şi de toţi aceia care au dorit să alerge alături de ei. Gorjenii au alergat ieri din Bistriţa spre Baia Mare, noaptea trecută ei fiind spre drum spre Negreşti Oaş unde au ajuns după miezul nopţii. Astăzi sportivii gorjeni au avut programat un antrenament iar la ora prânzului au plecat deja în cursa de azi care se va încheia la orele serii, la Baia Mare. „Noapte trecută am ajuns la Negreşti Oaş de unde azi alergăm spre Baia Mare. Am întârziat mult după miezul nopţii pe drum pentru că trebuie ca echipa care încheie cursa să meargă cu două oraşe mai departe pentru odihnă, acolo de unde va lua startul a doua zi” a explicat antrenorul Ion Bură.
Cele trei echipe din acest maraton atletic se descurcă bine până acum şi au alergat în ritmul stabilit înainte de start ajungând în oraşele stabilite fără nici un fel de întârziere. Fiecare dintre echipe are la dispoziţie două maşini pentru a ajunge, după ce încheia tronsonul de alergare, într-un alt oraş din care va lua startul a doua zi.

Fac antrenamente mai intense în timpul liber

Ion Bură spune că sportivii săi îmbină plăcutul cu utilul, pe lângă alergările pentru a intra în Cartea Recordurilor ei având de trecut şi antrenamentele de zi cu zi pentru a fi în grafic cu pregătirea la competiţiile care vor urma. Ieri gorjenii s-au antrenat pe pista stadionului din Bistriţa iar azi au avut un antrenament programat la Negreşti Oaş, Ion Bură precizând că antrenamentul de dimineaţă e chiar mai tare decât alergarea de zi cu zi în ritm de ştafetă, aceasta fiind chiar relaxantă pentru sportivii săi. După ce încheie acest concurs ei urmează să ia startul, pe data de 10 octombrie, la campionatul Naţional de cros montan iar pe 18 octombrie la Campionatele Naţionale de Maraton de la Bucureşti.  „Sportivii din ştafeta noastră se simt foarte bine şi sunt în regulă. Nu au avut nici un fel de probleme medicale până acum şi nu cred că vor fi. Se simt bine în acest ritm de alergare ba chiar mai fac un antrenament pe zi în plus. Noi alergăm deocamdată pe tronsonul orar 13:00 – 21:00 dar în curând vom începe alergarea de la ora 15:00” a explicat antrenorul Bură a cărui echipă a alergat până acum numai ziua, celelalte două echipe având de parcurs sute de kilometri noaptea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite