Târgu-Jiu: Gorjenii nu îşi permit să meargă la iarnă în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism pregătesc deja pachetele de crăciun şi revelion. Ca să nu rămână cu camerele goale unii administratori de hoteluri sau pensiuni turistice din ţară vor păstra tarifele de anul trecut. Deşi ofertele peste hotare sunt atractive, primii clienţi au ales Predealul

Chiar dacă mai sunt trei luni până la începerea sărbătorilor de iarnă agenţiile de turism din Gorj pregătesc de pe acum pachetele turistice pentru Crăciun şi Revelion. Preţurile vacanţelor de sărbători vor fi asemănătoare cu cele de anul trecut. Faţă de anii precedenţi, deşi ofertele pentru străinătate sunt destul de ispititoare, cu tarife rezonabile, îşi găsesc cu greu consumatorii. De pildă, în Grecia un pachet turistic de trei nopţi cazare cu mic dejun costă 90 de euro, în perioada de Crăciun. În ceea ce priveşte petrecerea de Revelion cei interesaţi trebuie să ştie că pentru cinci nopţi de cazare, mic dejun, masă festivă plus vizită la Meteora şi Salonic plătesc  129 de euro plus 400 de lei transportul. “Niciun turist nu a ales să-şi petreacă sărbătorile în Grecia. De regulă, majoritatea cumpără pachete în luna decembrie”, a spus Laura Dragu agent de turism în cadrul Gorj Tourism din Târgu-Jiu. Chiar dacă ofertele sunt tentante unii gorjenii spun că nu îşi pot permite un sejur în străinătate. “Mi-ar plăcea să ajung în Grecia dar deocamdată nu am bani. Am auzit că preţurile sunt cele de anul trecut. Voi planifica pentru la anul o vacanţă de sărbători în Grecia, sper ca ofertele să fie tot aşa de atractive”, a spus Ana Pecingină din Târgu-Jiu.

Sărbători mai ieftine la Herculane şi Olăneşti

Pentru a nu rămâne cu locurile de cazare neocupate, multe din hoteluri şi pensiuni din staţiuni precum Herculane, Olăneşti, Geoagiu Băi au păstrat tarifele anului precedent. Spre exemplu, trei nopţi cazare, respectiv 30 decembrie-1 ianuarie, cină, mic dejun, şi cină festivă la un hotel de trei stele din Olăneşti, costă 858 de lei de persoană.  „Şi la Herculane sunt preţuri atractive. Un pachet de revelion cu trei nopţi cazare, între 31 decembrie - 2 ianuarie, cu mic dejun şi masă festivă la un hotel de trei stele costă 685 de lei. Prededealul şi Braşovul sunt mai scumpe. Sunt mai ieftine sărbătorile în străinătate“, a spus Radu Ciobanu, administrator Agenţia Guardo Tours din Târgu-Jiu.

        Tarife decente sunt oferite pentru revelion la mai multe pensiuni din Maramureş, Bucovina, Albac Arieseni, Azuga şi Buşteni. Pensiunile de două sau trei margarete pot oferi trei nopţi de cazare la preţuri care variază între 750 şi 950 de lei.


Sărbători în România

Până acum primii gorjeni care au trecut pragul agenţiilor de turism şi au studiat cu atenţie ofertele de sărbători au ales să-şi petreacă revelionul în România, fapt dovedit de primii clienţi care au făcut rezervări pentru Revelion. „Primii 12 turişti au solicitat Predealul. Majoritatea dintre aceştia au ales cinci nopţi de cazare la o vilă de patru stele cu all inclusive la 1900 de lei de persoană“, a mai spus Laura Dragu. Gorjenii preferă să petreacă sărbătorile în România decât  în ţările exotice. „Într-o ţară exotică nu simt sărbătorile aşa cum le simt acasă. Aici sărbătorile de iarnă sunt deosebite mai ales dacă e şi zăpadă. Avem tradiţii şi obiceiuri specifice“, a spus Vlad Scorei din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite