Târgu-Jiu: Un elev şi-a ameninţat profesorul cu bătaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev se răsteşte, ridică pumnul, vorbeşte vulgar şi mişcă de catedră atunci când dascălul vrea să-i pună nota 2 în catalog. Secvenţa, petrecută la 6 aprilie, într-o clasă a Grupului Şcolar Bârseşti din Târgu-Jiu, a fost filmată de o elevă şi postată pe YouTube câteva zile mai târziu.

La un moment dat, adolescentul chiar se aşază la catedră în locul profesorului, care rămâne în picioare. Elevul se numeşte Marius Cucăilă, are 16 ani şi este în clasa a IX-a la profilul „Servicii". Profesorul, Cătălin Diaconu, predă Calitatea Produselor şi Serviciilor.Conducerea şcolii consideră că incidentul a fost amplificat. „I-am chemat pe părinţi, iar el a început să plângă. Regretă ceea ce a făcut. Nu a comis o crimă, nu l-a lovit pe profesor", a declarat directoarea liceului, Maria Dabelea.

Maria Anghelache, director educativ în cadrul Grupului Şcolar Bârseşti, a precizat că în consiliul clasei s-a propus scăderea notei la purtare sub 6, ceea ce înseamnă ca elevul să fie exmatriculat, dacă şi consiliul profesoral va aproba.Georgiana Cambrea, diriginta elevului, a spus că Marius Cucăilă are nota scăzută la purtare şi pe primul semestru: „Este un elev mediocru, are multe absenţe şi i s-a scăzut nota la purtare la 6, dar nu a avut probleme de comportament".

Adolescentul a refuzat ­să-şi comenteze fapta. Familia sa este cunoscută în cartier datorită scandalurilor în care a fost implicată. „Ies cu parii în stradă, lumea se teme de ei. Ultima dată, acum o lună, au băgat câţiva oameni în spital. Să nu-mi daţi numele, că-mi dau foc la casă", a spus o localnică. Eleva care a filmat scena, una dintre cele mai bune la învăţătură din clasă, va fi sancţionată şi ea cu scăderea notei la purtare. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite