Târgu-Jiu: Claudia Giurgiulescu a adus judeţului Gorj zeci de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Claudia Giurgiulescu a adus judeţului Gorj zeci de milioane de euro
Târgu-Jiu: Claudia Giurgiulescu a adus judeţului Gorj zeci de milioane de euro

La numai 33 de ani conduce un post de conducere foarte important în cadrul Consiliului Judeţean Gorj.  Claudia Giurgiulescu  a reuşit să aducă judeţului Gorj zeci de milioane de euro de la Uniunea Europeană prin proiectele pe care le-a elaborat.

Ocupă o funcţie cheie în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, cu toate că are numai 33 de ani. Claudia Popescu, de astăzi Giurgiulescu, pentru că s-a căsătorit, este director executiv al Direcţiei de Cooperare şi Relaţii Externe. A lucrat la elaborarea a zeci de proiecte care au adus judeţului Gorj investiţii importante realizate cu fonduri europene. Numai valoarea proiectelor aflate în curs de derulare se ridică la peste 26 milioane de euro, iar alte opt milioane de euro urmează să sosească în perioada următoare. Cea mai importantă investiţie cu care Claudia Giurgiulescu se mândreşte este în valoarea de 26 milioane de euro şi constă în modernizarea a două drumuri. În ciuda tinereţii,  are o mare experienţă pentru că de opt ani se ocupă de elaborarea de proiecte pe fonduri europene. Îşi aduce şi acum aminte de prima lucrare de acest fel la care a muncit: „Atunci când am venit în cadrul instituţiei, eram considerată ca făcând parte din nou val, pentru că s-au angajat mai mulţi tinei. Salariaţii cu experienţă ne considerau ca pe nişte copii care nu o să reuşim să facem nimic. Primul meu proiect pe care l-am depus a fost de 19.801 euro. A luat 97 de puncte din maximum de 100. Am fost foarte fericită“.

Jucăriile preferate erau şurubelniţele

Claudia a fost crescută ca un băiat, asta şi pentru că tatăl ei îşi dorea un fiu. O lua cu el peste tot unde mergea şi îl ajuta la treburi. Astfel, Claudia a ajuns să cunoască toate cheile şi şurubelniţele, care deveniseră jucăriile preferate. „Cu toate că sunt singură la părinţi, nu sunt copilul lui mama şi a lui tata. Părinţii nu veneau la şcoală decât la şedinţele cu părinţii. Am fost crescută mai strict. Nu aveam voie să merg la discotecă sau la petreceri. Câd eram mică, jucăriile mele erau şurubelniţele. Tata era inginer agronom şi când mergea să repare tractoarele mă lua cu el, iar pe mine mă punea să-i dau cheile şi şurubelniţele. Aveam multe păpuşi, dar eu preferam să mă joc cu trenuleţul, tractoraşul şi şurubelniţele. Acum, eu schimb prizele în casă şi înlocuiesc becurile“, ne povesteşte Claudia.

Are permis auto de la 18 ani

Îi place să se afle la volan şi are permis de conducere de la 18 ani. A luat permisul din prima încercare. „Am dat poligonul. A fost foarte greu. Eram învăţată cu maşina de mică. Atunci când repara Dacia, tata mă punea să apăs pe pedale şi să suflu în jigloare“, a spus Claudia Giurgiulescu.
Claudia a fost plecată de foarte multe ori în străinătate. Apreciază cel mai mult la  străini mentalitatea lor pentru muncă.


 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite