Târgu-Jiu: Galerie foto/Un colonel în rezervă în armata americană doreşte să fie înmormântat în Gorj în haina militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Galerie foto/Un colonel în rezervă în armata americană doreşte să fie înmormântat în Gorj în haina militară
Târgu-Jiu: Galerie foto/Un colonel în rezervă în armata americană doreşte să fie înmormântat în Gorj în haina militară

Denis Bundy este colonel în rezervă în armata americană, dar de aproximativ doi ani trăieşte în Târgu-Jiu, după ce a cunoscut o gorjeancă, care apoi i-a devenit soţie. Cariera militară este o tradiţie în familia lui, tatăl său în vârstă de 90 de ani a luptat în Al Doilea Război Mondial şi în războiul din Vietnam.


Este colonel în rezervă în Armata Statelor Unite (U.S. Army) şi trăieşte de aproximativ doi ani în Târgu-Jiu. Denis Bundy este căsătorit cu o gorjeancă şi se simte în Gorj ca acasă. Nu mai vrea să se întoarcă în Statele Unite ale Americii şi doreşte să fie înmormântat în Gorj în haina militară. „Pentru mine, este o onoare să fiu înmormântat în Gorj. Îmi doresc foarte mult să fiu înmormântat în haina militară. Aici este casa mea“, ne spune americanul care s-a convertit chiar la ortodoxism pentru a se căsători şi religios cu aleasa inimii lui.
Are 54 de ani şi a activat în armată timp de 25 de ani. Zece ani i-a petrecut în Germania, în timpul războiului rece şi a fost martor chiar la căderea zidului Berlinului. A fost apoi în Polinia, Cehia şi Ungaria, unde s-a ocupat de pregătirea militară a trupelor din cele două ţări. Între anii 1995 şi 1998 a fost în Bosnia, în misiuni de menţinere a păcii. În ultima parte a carierei s-a întors în America şi a fost chiar comandantul unui batalion şi se ocupa de pregătirea recruţilor pentru cariera militară. S-a retras din armată în anul 2001 şi a activat în cadrul companiei IBM, unde se ocupa de un program de educaţie on-line pentru soldaţii americani plecaţi în toată lumea. Acum este voluntar al Ambasadei Statelor Unite al Americii de la Bucureşti şi are rolul de a ţine legătura cu toţi americani care sunt în această zonă din România în situaţiile de calamităţi.

• Împlineşte un an de la căsătorie

Atunci când a activat ca militar, i-a plăcut în Europa şi mai ales de oamenii care trăiesc în această zonă a globului şi şi-a dorit să trăiască aici. A cunoscut prin intermediul Internetului o gorjeancă, iar în iarna anului 2007, chiar de Crăciun, a venit special la Bucureşti ca să se întâlnească. Peste nici un an s-au căsătorit. În noiembrie se împlineşte un an de la căsătoria lor.
Denis a fost chiar amendat pentru că a depăşit termenul legal de a sta în România pentru un cetăţean extracomunitar, acest lucru întâmplându-se chiar cu ocazia căsătoriei lui. Acum este rezident în România pe o perioadă de cinci ani, după care vrea să devină cetăţean roman.

Face ţuică cu cazanul

Denis s-a adaptat foarte repede la obiceiurile româneşti. S-a convertit chiar şi la ortodoxism, pentru a se putea căsători şi merge în fiecare duminică la biserică. Îi plac tradiţiile gorjeneşti, costumele populare şi este înnebunit după sarmalele. „Mergeam cu soţia la o biserică în Novaci şi am întrebat preotul ce trebuie să fac pentru a mă căsători şi religios, şi atunci mi-a spus că trebuie să  devin ortodox şi să mă botez. Am acceptat şi sunt foarte bucuros. Mergem duminica la biserică la slujbă. Chiar şi atunci când am fost în America am căutat o bisercă ortodoxă“, ne spune Denis. Americanului îi plac obiceiurile şi tradiţile gorjeneşti. Chiar în urmă cu doar câteva zile a fost la Novaci, acolo unde sunt socrii lui, şi a făcut ţuică cu cazanul. „Îmi place şi ţuica şi vinul mai ales cele făcute de mine. Am fost şi în America şi le-am dus rudelor şi prietenilor şi au rămas uluiţi atunci când le-am spus că este făcută de mine şi că în România se obişnuieşte acest lucru“.
Denis are un căţel în vârstă de şapte ani pe care l-a adus din America şi răspunde la comenzi doar în limba engleză. Este fanul echipei de baschet din prima liga Energia Rovinari şi este prieten la cataramă atât cu antrenorul american al echipei, cât şi cu baschetbaliştii americani. A învăţat mai multe cuvinte în limba română, suficiente cât să facă piaţa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite