Târgu-Jiu: Video/ Week-end cu haz la Târgu-Jiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Video/ Week-end cu haz la Târgu-Jiu GALERIE FOTO
Târgu-Jiu: Video/ Week-end cu haz la Târgu-Jiu GALERIE FOTO

Festivalul Naţional de Umor “Ion Cănăvoiu” a luat sfârşit astăzi la Târgu-jiu. La Salonul de Caricatură au participat cei mai de seamă caricaturişti din ţară, însă prea puţini gorjeni le-au vizitat lucrările.


Festivalul Naţional de Umor "Ion Cănăvoiu" a reunit în acest weekend peste 150 de umorişti din întreaga ţară, care se remarcă prin epigrame, parodii dar şi cărţi de umor. Cel mai important eveniment a avut loc aseară când, un hotel din zona centrală a oraşului a fost gazda unei expoziţii de caricaturi. Acestea au fost realizate de către Nicolae Ioniţă, Iulian Pena-Pai, din Ploieşti, Ştefan Alexandrescu din Bucureşti şi târgujianul Aurelian Şuţă-Şai.
Artiştii au selectat cele mai relevante şi sugestive caricaturi pentru a le aduce în faţa publicului gorjean. În opinia bucureşteanului, oamenii s-au dovedit a fi însă dezinteresaţi de eveniment.

În primul rând aş spune că e mândrie să particip alături de cei trei colegi ai mei la acest festival. Vin de fiecare dată cu plăcere la Târgu-Jiu, iar astăzi expun caricaturile realizate în ultimii doi ani şi sper să aibă impact asupra publicului. Am adus câteva lucrări legate de infidelitate, ca toţi caricaturiştii care se respectă abordez teme universal valabile. Nu am adus teme politice deoarece suntem în campanie şi nu vreau să deranjez vreun candidat. Aş fi vrut să văd mai mulţi târgujieni în această sală", a declarat caricaturistul Iulian Pena-Pai.

Lucrează ascultând jazz şi savurând o cafea

Un alt caricaturist de seamă îşi aştepta admiratorii. Ştefan Alexandrescu  are aproape 35 de ani de experienţă în caricatură, iar temele lucrărilor s-au referit la criză şi alegeri.

 "Caricaturile colorate se realizează mai greu. Până în prezent pot să spun că sunt mai bătrân cu 12 mii de caricaturi, atât color cât şi alb-negru. Ca să realizez aceste lucrări am nevoie de muzică bună, mai ales jazz dar şi de o cafea tare"
, a declarat Ştefan Alexandrescu.
 
Manifestările actualei ediţii a Festivalului de Umor „Ion Cănăvoiu” s-au  încheiat astăzi la Caminul Cultural Runcu. Aici a avut loc festivitatea de înmânare a Premiului anual de literatură "Ion Cănăvoiu" şi a celorlalte premii ale festivalului.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite