Târgu-Jiu: GALERIE FOTO / Porumbeii campioni au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: GALERIE FOTO / Porumbeii campioni au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe
Târgu-Jiu: GALERIE FOTO / Porumbeii campioni au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe

Peste 300 de porumbei au putu fi văzuţi azi la expoziţia columbofilă de la Târgu Jiu, organizată de clubul Constantin Brâncuşi, cu această ocazie  fiind premiaţi cei mai buni porumbei pentru performanţele din acest an.

Pasionaţii de creşterea porumbeilor de concurs din judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea şi Argeş au adus azi la Târgu Jiu cei mai buni porumbei, organizatorii expoziţiei deschise la ora 9:30, Clubul Constantin Brâncuşi, aducând la expoziţie şi produse specifice de care au nevoie crescătorii. Astfel de expoziţii zonale au loc an de an fiind expuşi şi premiaţi porumbeii cu cele mai bune rezultate.
Ocupanţii primelor trei locuri au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe, fiind  expuşi şi ceilalţi porumbei sosiţi până la locurile 10-15. Sute de gorjeni au trecut în această dimineaţă pragul expoziţiei pentru a vedea şi eventual a cumpăra porumbei sau produse specifice.

Premii în produse şi în porumbei cu pedigree

După ce au primit cupe şi diplome pentru pormbeii lor, crescătorii vor fi răsplătiţi în această seară şi ei cu premii în cadrul unei tombole care se organizează pe şoseaua de centură a oraşului. „Toţi columbofilii care au expus vor lua parte la o tombolă cu premii unde se acodă produse specifice şi chiar şi porumbei cu pedigree. Sunt aduşi special din Belgia şi Germania pentru a fi acordaţi ca premiu. Sunt porumbei de valoare dintr-o linie columbofilă cu multe zboruri” a precizat preşedintele clubului Brâncuşi, Florin Rasoveanu. Premiile de la tombolă vor consta în saci cu mâncare specială pentru porumbei, probiotice şi vitamine.

Familia Piţu are cei mai buni porumbei


La expoziţie au fost aduşi porumbeii care au zburat de la Moscova, Doneţk sau Odessa, pui din anul 2009 dar şi maturi.  Cei mai buni columbofili ai Gorjului sunt tandemul Marian şi Ali Piţu, tată şi fiu pasionaţi de creşterea porumbeilor. Ei ocupă locul I pe Oltenia la categoria viteză. „Ca să poată participa la această categorie porumbeii trebuie să zboare la cel puţin cinci concursuri de cel puţin 400 de km şi să însumeze o distanţă de 900 km” a explicat proprietarul campionului care a ocupat locul I la viteză.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite