Târgu-Jiu: GALERIE FOTO / S-a încheiat festivalul artelor plastice şi vizuale „Gorjfest 2009“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: GALERIE FOTO /  S-a încheiat festivalul artelor plastice şi vizuale „Gorjfest 2009“
Târgu-Jiu: GALERIE FOTO / S-a încheiat festivalul artelor plastice şi vizuale „Gorjfest 2009“

Cei peste 30 de artiști din Argentina, Columbia, Japonia, Canada, Elveţia, Belgia, Franţa, Italia, dar şi din România, sosiţi la Târgu Jiu au părăsit astăzi judeţul Gorj după ce au arătat gorjenilor ce înseamnă artă în fotografie, film documentar, sculptură mică, grafică şi pictură.

Gorjfest 2009 s-a încheiat cu o expoziţie vernisată aseară la Muzeul Județean Alexandru Ştefulescu din Târgu Jiu, unde au fost expuse peste 100 de lucrări de artă modernă, realizate de artiştii care au vizitat judeţul.
Cei prezenţi au avut la dispoziţie o săptămână de creaţie deplasându-se în mai multe localităţi gorjene de unde au cules imagini şi s-au inspirat din frumuseţile şi specificul locurilor. La vernisaj a fost prezent şi Grupul folcloric „Glasul Pindului” aparţinând „Comunităţii Aromânilor” din România”, iar autoritățile judeţului au oferit distincţii de merit celor care au participat pentru promovarea culturii gorjene. Primul premiat a fost Teodor Dădălău, artist fotograf şi directorul acestui program.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite