Târgu-Jiu: GALERIE FOTO / Liviu Ciobotariu a vizitat pentru prima dată o exploatare minieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Ciobotariu a fost invitat ieri de preşedintele pandurilor să vadă la faţa locului una dintre exploatările miniere care ajută şi echipa de fotbal. Profitând de după-amiaza liberă oferită fotbaliştilor de la Pandurii, după ce dimineaţă au fost la sala de forţă, antrenorul pandurilor a răspuns invitaţiei preşedintelui Condescu de a vedea pe viu o exploatare mineră.

Ciobotariu a mers împreună cu preşedintele Condescu dar şi o parte dintre jucători la meciul de la Moi al echipei a doua, Pandurii II remizând cu Jiul Rovinari, scor 0-0. Dacă nu a avut prea multe de văzut pe terenul de joc, transformat în nămol după ploile din ultimele zile, antrenorul gorjenilor a cunoscut câte ceva despre viaţa minerilor şi despre mineritul din Gorj, avându-l ca ghid chiar pe preşedintele clubului.

A văzut pentru prima dată o mină de suprafaţă


Noul tehnician al pandurilor a putut vedea pe viu cum muncesc minerii dintr-o exploatare de suprafaţă, mergând împreună cu preşedintele Condescu la Exploatarea Minieră Rovinari. Oficialul i-a explicat încă de la sosirea la Târgu Jiu, cine susţine financiar echipa şi care sunt acţionarii clubului, printre aceştia numărându-se şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Câteva mii de mineri sunt şi principalii suporteri ai echipei, aceia care au dorit să vină la meciuri intrând la debutul noului sezon în posesia abonamentelor pentru întreg sezonul.

La explotarea minieră de la Rovinari Ciobotariu a văzut cum se haldează cărbunele dintr-o mină de suprafaţă şi a aflat cum se lucrează în minerit, preşedintele clubului explicându-i de ce se iau straturile de steril care acoperă cărbunele şi ce se face cu acestea, la ce folosesc benzile transportoare care se întind pe o lungime de peste 500 de km şi ce fac excavatoarele gigant pe care tehnicianul le-a putut observa pentru prima dată pe viu. Ciobotariu a recunoscut că nu a mai văzut până acum astfel de zone miniere fiind foarte atent la toate amănuntele legate de munca şi viaţa minerilor care susţin şi echipa de fotbal pe care o antrenează.

După vizita de la mină, tehnicianul pandurilor a putut vedea şi noul teren de fotbal din Rovinari, acolo unde va juca echipa a doua a Pandurilor de anul viitor. Terenul situat în apropierea oraşului Rovinari a fost însămânţat încă din primăvară, suprafaţa acestuia fiind deja pregătită pentru joc dar neavând încă vestiare amenajate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite