Târgu-Jiu: Fraudă dovedită la bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de lucrări notate cu 10 au fost recorectate de specialiştii Ministerului Educaţiei. După reevaluare, notele elevilor de nota 10 s-au miscşorat chiar şi cu peste 4 puncte. Surpriza a venit în cazul unui elev notat cu 10 care a primit nota 5,60.




Ministerul Educaţiei a solicitat Inspectoratului Şcolar Gorj să trimită spre reevaluare câte 50 de lucrări cu media finală 10,00 de la disciplinele limba şi literatura română şi matematică de la sesiunea din vară a bacalaureatului. În urma reevaluării făcute de cei de la Minister a ieşit la iveală faptul că profesorii de la Gorj au pus nota 10 pe  lucrări care nu meritau mai multe de nota 6.

Notele au fost anunţate prin fax


Vestea că mediile evaluate de profesorii din Gorj sunt eronate a venit prin fax, fără să se precizeze şi numele elevilor în cauză şi mai ales al dascălilor evaluatori. Motiv pentru care inspectorul general adjunct, Gheorghe Mitescu, s-a urcat în maşină la primele ore ale dimineţii şi a plecat la Bucureşti direct către Ministerul Educaţiei. Acesta este aşteptat deseară la Inspectorat cu toate lucrările reevaluate pentru a se stabili despre care dintre cei o sută de profesorii evaluatori este vorba. „La aproximativ 20 de  lucrări de la limba română diferenţele între media evaluată de profesorul corector din Gorj şi cea reevaluată de cei de la minister sunt diferenţe între 1,50 şi 4,20 puncte. La o singură lucrare există această diferenţă extraordinar de mare de 4,40 puncte. În cazul în care şi la matematică apar asemenea diferenţe, lucrurile se complică. Trebuie să depistam profesorii care le-au corectat şi cu siguranţă vor fi luate măsuri în acest sens. Elevilor nu li se va întâmpla nimic pentru că lucrările au fost validate“, a spus Camelia Bibere, inspector şcolar adjunct al ISJ Gorj. La minister au fost trimise 49 de lucrări cu media zece şi una cu media finală 9,95 la limba şi literatura română, iar la matematică au fost trimise un număr de 71 de lucrări, la ambele materii fiind trimise toate lucrările de media zece.

Cele 17 note de zece au atras atenţia Ministerului Educaţiei

Elevii care au fost notaţi cu 10 la bacalaureat nu vor avea de suferit. „ Notele elevilor rămân cele puse pe diplomă. Nu s-a mai cerut o astfel de reevaluare  de patru ani. La rezultatele finale din vară au apărut pe liste 17 elevi cu nota zece, judeţul Gorj fiind în fruntea judeţelelor cu multe note maxime. Probabil acest lucru a dus la autosesizarea Ministerului Educaţiei“, a adăugat Camelia Bibere.

Cert este că toţi elevii cu nota 10 la bac sunt acum studenţi la fără taxă, cu acte în regulă. Părinţii copiilor de nota zece îşi fac griji pentru odraslele lor iar după ce au citit în presă despre corecturile făcute de Minister au sunat la şcolile pe care le-au absolvit elevii în cauză. „Am sunat la şcoală să văd ce se întâmplă. Copilul meu a scris de nota 10 în lucrare şi chiar a învăţat bine în timpul anilor şcolari. E treaba lor daca la Bucureşti sistemul de notare e altul. Sper să nu se întâmple nimic cu fiul meu », a declarat îngrijorată mama unui tânăr care, este posibil, să se numere printre cei care au primit note mai mici în urma reevaluării.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite