Vezi aici programul de la «Zilele Municipiului Târgu-Jiu»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare încep Zilele municipiului Târgu-Jiu. Manifestările se vor încheia duminică, 22 mai, pe Insuliţa de pe Jiu, cu un spectacol susţinut de formaţiile Play & Win, Provincialii şi solista Anna Lesko. Pentru prima dată la Târgu-Jiu, fosta iubită a lui Nicu Ceauşescu, soprana, Daniela Vlădescu, pregăteşte un concert muzical de excepţie.   

În perioada 18-22 mai, la Târgu-Jiu se derulează manifestările dedicate zilelor oraşului. Programul cuprinde o serie de activităţi culturale, expoziţii, concursuri, simpozionae, lansări de carte, concerte de muzică populară şi uşoară.
Deschiderea manifestărilor este programată miercuri, ora 11.00, când locuitorii sunt invitaţi la cea de-a III-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj, în centrul civic. Tot în zona centrală, va fi deschisă expoziţia fotodocumentară „Plimbare prin Târgu-Jiul de altădată“, iar începând de la ora 17.00 va avea loc vernisajul expoziţiei de grup a Uniunii Artiştilor Plastici Gorj, intitulată „Transparenţa florilor“. La ora 19.00 va avea loc premiera spectacolului „Povestea celor trei purceluşi“, oferit de Teatrul de Păpuşi «Pinocchio». Seara, începând cu ora 20.30, târgujienii sunt invitaţi să lângă esplanada Palatului Administrativ, acolo unde Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului“  va susţine un concert. Joi, 19 mai, Fanfara «Armonia» pregăteşte un spectacol de muzică de promenadă, iar de la ora 19.00 artiştii Ansamblului „Maria Lătăreţu“ precum şi soliştii de la Doina Gorjului vor susţine spectacole folclorice, în Piaţa Prefecturii.
Ziua de vineri va începe cu o lansare de carte, iar de la ora 17.00, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu“ va avea loc deshiderea oficială a Festivalului Internaţional de Literatură „Tudor Vladimirescu“ şi vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură „Apă şi foc“, de la ora 18.00 va fi desfăşurat Concursul Interjudeţean de Fizică „Liviu Tătar“.
Mitropolitul Olteniei, Înalt Preasfinţitul Irineu Popa, va participa, de la ora 20.00, la o procesiune religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu-Jiu, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Ca noutate,  în acest an, autorităţile locale îi vor aduce pe cei din grupul de tenori „Distinto“ şi pe soprana Daniela Vlădescu, directorul Teatrului de Operă şi Balet Constanţa. Aceştia vor susţine un concert de muzică clasică în Parcul Central. Primăria Târgu-Jiu a alocat pentru acest concert suma de 10.000 de lei.
Sâmbătă, credincioşii pot participa, începând cu ora 8.30, la slujba religioasă dedicată zilei Sfinţilor Constantin şi Elena, ce va avea loc la Biserica de lângă Complexul Parângu din Târgu-Jiu. La ora 10.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ va avea loc Simpozionul Naţional „Petre Brâncuşi“, ediţia a IX-a, iar de la 11.00 se deschide expoziţia de fotografie-document „Troiţe“, realizată de Ana-Daria Ionescu-Haidău. La ora 17.00 autoarea Sorana Georgescu-Gorjan îşi va lansa cartea „Aşa grăit-a Brâncuşi“.
Ultima zi de sărbătoare se anunţă a fi cea mai bogată în evenimente, pentru duminică autorităţile  având pregătite spectacole de promenadă şi concerte pe placul noii generaţii. Aşadar, pe Insuliţa de pe Jiu vor concerta, începând cu ora 21.00, trupa Play&Win,  Provincialii şi artista Anna Lesko. După ora 24.00 va avea loc un spectacol de artificii. Pentru acest an municipalitatea a alocat în total suma de 60.000 de lei, iar spectacolele de duminică seara vor fi organizate cu bani din sponsorizări. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite