Foame mare la Târgu-Jiu: Săracii s-au înghesuit la făina de la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5500 de şomeri, persoane nevoiaşe şi pensionari din municipiul Târgu-Jiu sunt aşteptaţi să-şi ridice alimentele de la Uniunea Europeană.

Anul acesta, 37.000 de gorjeni vor beneficia de peste 1500 de tone de alimente de la Uniunea Europeană, prin programul PEAD-Planul anual European de furnizare a ajutoarelor alimentare persoane defavorizate. Este vorba despre 15 pachete cu făină, zece de mălai, 11 de biscuiţi, cinci kilograme de paste făinoase, trei de lapte praf şi nouă de orez de care beneficiază persoanele singure, care primesc ajutor social, în baza Legii 416, respectiv şomerii, pensionarii cu venit mai mic de 400  de lei pe lună, precum şi persoanele cu handicap, adulţi şi copii. Faţă de anul trecut, noutatea constă în faptul că persoanele defavorizate vor primi în loc de zahăr, nouă kilograme de orez.


Alimente pentru 5500 de târgujieni


La depozitul Direcţiei Publice de Protecţie Socială din Târgu-Jiu au sosit 1300 de pachete cu alimente. 5500 de târgujieni sunt trecuţi pe lista beneficiarilor, din care 2000 sunt persoane cu handicap, 182 primesc ajutor social, 1331 sunt pensionari, iar 1400 sunt şomeri. Azi, au fost distribuite 200 de pachete pentru persoanele cu handicap şi cele care beneficiază de ajutor social. Pensionarii sunt programaţi mâine şi poimâine, să vină să-şi ridice alimentele între orele 08.00-12.00, iar şomerii sunt aşteptaţi joi şi vineri. „Nu au sosit toate alimentele însă mai aşteptăm zilele următoare şi restul cantităţilor“, a declarat Ion Bucică, director adjunct al Direcţiei de Protecţie Socială Târgu-Jiu. Poliţia Locală a pus la dispoziţia beneficiarilor, care nu se pot deplasa până la domiciliu, două maşini pentru transportarea alimentelor. „Sunt mulţi oameni bătrâni, cu probleme de sănătate şi nu s-au putut deplasa. De aceea am fost solicitaţi să le transportăm pachetele până acasă. Nu avem nici noi combustibil dar din sărăcia noastră am pus deoparte să-i ajutăm şi pe cei sărmani şi neputincioşi. Am dus câteva persoane printre care şi o bătrână cu proteze la ambele picioare“, a precizat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare. „Eu am o pensie de 234 de lei şi abia mă descurc , iar aceste alimente sunt foarte bine venite. Nu puteam să le duc până acasă şi m-au ajutat poliţiştii“, a spus Alexandrina Negovan, de 62 de ani din Târgu-Jiu. În rând, se afla şi o mămică alături de fiica sa de nouă ani, cu handicap gradul I. „Fata are probleme la coloană şi trebuie 200.000 de lei pentru operaţie. Eu sunt şomeră, la fel şi soţul. Nu avem niciun venit şi pachetele astea sunt extraordinare“, a spus Cristina Spiridon, de 25 de ani. 
Programul se va desfăşura până în luna martie a anului viitor. 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite