Târgu-Jiu: Codruţa Florescu prezintă gorjenilor de zece ani valorile folclorului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din anul 2000 Codruţa Florescu realizează o emisiune tv de succes pe plan local, „La fântâna dorului”, emisiune unde prezintă gorjenilor valorile folclorice locale, solişti de muzică populară, instrumenţişti, dansatori sau chiar tradiţii populare din anumite zone ale Gorjului.

În curând emisiunea prezentată de Codruţa va împlini zece ani aceasta fiind produsă şi realizată la mai multe televiziuni locale, printre care Tv Târgu Jiu şi Accest Tv.

Paşii i-au fost îndrumaţi de Liviu Dafinescu

Fiind foarte tânără atunci când a debutat ca realizator tv de emisiuni folclorice, s-a apropiat timid de această lume pe care o cunoştea doar ca iubitor al tradiţiilor populare fără să fie implicată în fenomen. Treptat a fost nevoită să se documenteze şi s-a specializat în folclor, fiind şi instructor de dansuri folclorice timp de aproape zece ani la Palatul Copiilor. „Cunoşteam şi eu oamenii din folclor doar din ce vedeam la televizor sau auzeam la Radio, nu avusesem tangenţă cu muzica şi n-am avut pe nimeni în familie care să cânte sau să cunoască oameni talentaţi din această zonă” povesteşte acum Codruţa  care l-a avut ca mentor pe fostul director de la Doina Gorjului, Liviu Dafinescu: „Cel care mi-a îndrumat paşii prin această lume a folclorului, fiind o novice atunci, a fost Liviu Dafinescu. Am venit la Ansamblul Doina Gorjului şi am luat legătura cu dânsul fiindu-mi un adevărat mentor care m-a învăţat tot ceea ce ştiu acum. Mi-a vorbit despre zonele folclorice şi despre soliştii de aici. Am fost în culegere de piese vechi, am scultat bătrâni care ne-au spus povestea vieţi lor şi cântecele care care se cântau mai demult.”

Este prezentatoarea ansamblului „Doina Gorjului”


Emisiunea a prins foarte bine pentru că gorjenii iubesc folclorul iar în Gorj este o zonă nesecată de talente. Faptul că a avut alături mereu Ansamblul  „Doina Gorjului” a fost de un real ajutor şi cu timpul şi acest ansamblu a fost ajutat de Codruţa care a început să prezinte toate spectacolele precum şi festivalurile de folclor organizate la Târgu Jiu. „La început a fost şi pentru mine o experienţă inedită, am cunoscut oameni deosebiţi pe care îi admiram foarte mult. La prima emisiune am avut-o invitată pe Niculina Stoican care era şi este un idol al multor iubitori de folclor. Am avut şi emoţii dar şi o mare bucurie că stau de vorbă cu o mare artistă. Au urmat apoi ani de emisie cu multe nume din folclorul nostru. Au fost sute de invitaţi dar mereu mă bucur să cunosc oameni deosebiţi.”  De la debutul ca realizator tv a mers cu „Doina Gorjului” la spectacole şi din 2000 prezintă toate spectacolele acestui ansamblu fiind prezentatoare şi la festivalurile naţionale şi internaţionale din Târgu Jiu dar şi la spectacole din ţară. A colaborat de-a lungul timpului şi cu televiziunile cu profil folcloric, Favorit, Etno TV sau TVR 3 unde s-au transmis festivalurile pe care le prezenta.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite