Târgu-Jiu: Trofeul Festivalului Maria Lătăreţu a ajuns la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni concurenţi ai Festivalului Cântecului Popular Românesc  „Maria Lătăreţu“ au fost premiaţi aseară la Târgu-Jiu. Unul dintre invitaţii de onoare ai Festivalului a fost Maria Ciobanu.

Marele premiu şi trofeul  „Maria Lătăreţu“ a fost oferit solistului vocal Bogdan Toma de 22 de ani din Hunedoara, ţinutul Pădurenilor. Valoarea premiului a fost de 3500 de lei. Locul I la categoria solişti vocali a fost oferit Zinei Ghiţulescu, de 18 ani din Argeş, iar la categoria instrumentişi premiul a fost câştigat de către  Marian Magheru, de 18 ani din Mehedinţi. Valoarea premiului a fost 2500 de lei. Premiul II, la categoria solişti vocali a ajuns la Amelia Cârciu, tânără gorjeancă de 17 ani din comuna Runcu.
Ultima zi a concursului, care a încheiat şi cea de-a XVI-a ediţie a festivalului de folclor, a avut loc aseară la Casa de Cultură a Sindicatelor. În competiţie au intrat 38 de tineri interpreţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate colţurile ţării.
Ioana Lătăreţu, nora privighetoarei muzicii populare, Maria Lătăreţu, a făcut parte din juriu. „De la preselecţie mi-am dat seama că toţi participanţii sunt extraordinar de talentaţi. Din cei buni au fost aleşi cei mai buni“.

Aseară a debutat pe scena Casei de Cultură  Adnana Dinea, de 12 ani din Râmnicu Vâlcea. Tânăra (în foto alături de nora Mariei Lătăreţu) este câştigătoarea mai multor premii televizate şi a fost sprijnită şi ajutată de către Ioana Lătăreţu, nora privighetoarei. 

image

Solişti ai Doinei Gorjului, au participat la eveniment. Printre invitaţii de onoare s-au numărat Nineta Popa şi Nina Predescu.

Maria Ciobanu a cântat piesele privighetoarei

Marea surpriză a serii a fost când, la finalul festivalului, a apărut pe scenă cunoscut interpret de muzică popular Maria Lătăreţu. Solista a cântat piese ale Mariei Lătăreţu, printre care „Vă las cântecele mele“ şi „Mai ţi minte măi dragă Mărie“. Îndrăgita solistă a ridicat în picioare toţi spectatorii din sală. „Maria Ciobanu este  preferata mea. Nu ştiam că va veni la Târgu-Jiu, a fost o surpriză plăcută“, a declarat Elena Dobrescu, unul din spectatori.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite