Târgu-Jiu: Pandurii spun că nu au încălcat statutul FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Pandurii Târgu Jiu a anunţat azi că a luat act de declaraţiile făcute de juristul FRF, Iustin Ştefan, care a precizat într-o conferinţă de presă că Pandurii Târgu Jiu ar fi încălcat grav statutul federaţiei. La fel cum şi FRF a notificat clubul Pandurii, la rândul său clubul Pandurii Târgu Jiu a înştinţat conducerea federaţiei că nu a încălcat prevederile regulamentului.

În comunicatul clubului Pandurii se arată că nu a fost încălcat articolul specificat de oficialii FRF: „Apreciem că nu am încălcat art. 57 coroborat cu art. 56 din Statutul FRF, astfel că nu ne este aplicabilă sancţiunea prevăzută de art. 18 din respectivul statut.”

Oficialii clubului Pandurii consideră că litigiul cu Ilie Iordache este unul de muncă între club şi jucător, aspect ce rezultă chiar din dispozitivul Deciziei nr. 77/CF/2009 din 03.04.2009, pronunţată de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF în dosarul nr. 77/CF/2009 prin care se arată că  “în temeiul art. 10, lit. a, alin. 2 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal , constată încetate raporturile contractuale dintre CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi jucătorul Ilie Iordache, începând cu data de 03.04.2009”.

Preşedintele Marin Condescu a precizat că Legea  69/2000, prin art. 14, al. 2, lit. B, nu face distincţie între sportivul care încheie cu o structură sportivă, în formă scrisă, un contract individual de muncă sau o convenţie civilă. „Mai mult decât atât, există un precedent în practica judiciară, care este opozabil FRF, fiind parte în dosar, respective sentinţa din 20.01.2009, a Curţii de Apel Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 5097/2/2008, prin care “Admite în parte acţiunea faţă de FRF. Anulează dispoz. art. 6 pct.2, lit. d şi c, art. 14 lit.c partea finală, art. 56 alin. 2, art. 57 alin. 1 din statutul FRF, respinge acţiunea în ceea ce priveşte celelalte dispoziţii din statut şi despăgubirile” se mai arată în comunicatul clubului Pandurii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite