FOTOGALERIE/ Micii meşteşugari ai ţării şi-au expus obiectele de artă populară la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de copii talentaţi din toată ţara şi-au dovedit îndemânarea şi priceperea în cadrul celei de-a VI-a a ediţii a Târgului Naţional al Meşterilor Populari, organizată în municipiul Târgu-Jiu.

Expoziţia-concurs se desfăşoară în cadrul Festivalului de Folclor Interjudeţean pentru copii şi tineret «Pe Fir de Baladă». 30 de elevi din cadrul Cluburilor de Copii din judeţele Timiş, Suceava, Mehedinţi, Neamţ, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Bihor, Dolj, Sălaj şi Gorj au fost nevoiţi să-şi demonstreze iscusinţa la cojocărit, pictură pe lemn, sticlă sau vatră, brodat, cusut, ţesut, încondeierea ouălelor, sculptură în lemn sau os. Aceştia şi-au expus creaţiile la căsuţele din lemn din centrul oraşului, acestea fiind admirate de toţi trecătorii.

image

Două eleve din judeţul Dâmboviţa în timp ce pictează pe sticlă

Din judeţul Gorj participă patru elevi de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, care au expus icoane pe sticlă, pe lemn, pe vatră, dar şi sculpturi.

image

Emilia Cătuţ şi Cristina Filac speră să obţină premii la această competiţie

Este vorba de Maria Emilia Cătuţ (14) pictează pe sticlă, Cristina Filac (15) pictează pe lemn, Alexandru Mărgineanu (16) lucrează linguri şi icoane de vatră, iar  Cristian Glăvan (16) sculptează lemnul. Aceştia excelează cu precădere la meşteşuguri precum sculpturi pe lemn şi os, pictură pe vatră, lemn şi sticlă. Emilia Cătuţ pictează pe sticlă de şase ani, iar anul trecut a obţinut locul I, la secşiunea pictură pe sticlă.

image

Două eleve de la Palatul Copiilor Severin lucrează tapiserii şi cusături populare

image

  Printre cele mai interesante meşteşuguri prezente la târg se numără metaloplastia, meşteşug practicat de elevii din judeţul Sălaj

image

Elevii de la Clubul Copiilor Vatra Dornei în timp ce realizează ţesături, broderie, sculpturi în lemn şi os

image

Doi concurenţi de la Clubul Elevilor Horezu modelează ceramica şi pictează pe sticlă

Toţi cei 30 de concurenţi vor primi diplome de participare. Mâine dimineaţă va avea loc festivitatea de premiere.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite