Târgu-Jiu. VIDEO ŞI FOTO/ Explozie la fabrica de armament din Sadu: doi oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La secţia de capse a fabricii de armament de la Sadu, s-a produs o explozie în jurul orei 11.00. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu. Din primele informaţii reiese că două persoane au murit.

UPDATE, ora 17.40

Ministrul economiei Ion Ariton a  avut purtat discuţii cu directorii UM Sadu şi cu autorităţile judeţene. Acesta a declarat că se va face anchetă, iar peste două săptămâni se afla rezultatul: „Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Se va face o anchetă, iar peste două săptămâni se va comunica rezultatul“.

UPDATE, ora 17.00

Ministrul economiei Ion Ariton venit la UM Sadu, iar în acest moment se află într-o şedinţă cu directorii unităţii şi cu prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

UPDATE, ora 15.35

Explozia de la Uzina Mecanică Sadu s-a produs în magazia de pulberi de la Secţia 35 Capse, din cauze deocamdată necunoscute. În urma deflagraţiei şi a incendiului din magazie au rămas doar pereţii.

image

UPDATE, ora 15.15

Constantin Dijmărescu a fost dus la spital cu elicopterul

Bărbatul rănit de 42 de ani a fost mai devreme urcat în elicopterul SMURD care a plecat spre Bucureşti.

image

Pacientul urmează să fie internat la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din capitală.

VEZI GALERIE FOTO CU BĂRBATUL RĂNIT ÎN EXPLOZIE

UPDATE, ora 14.00

Familia bărbatului rănit se află la intrarea în stadionul Municipal şi aşteaptă să sosească elicopterul care îl va duce pe Constantin Dijmărescu (42 de ani) la un spital din Bucureşti. Atât membrii familiei cât şi jurnaliştii au fost opriţi la intrarea în stadion de către jandarmi. „Am fost la el la spital, l-am văzut, dar nu am vorbit cu el. Nu mi-a dat nimeni nicio explicaţie“, a declarat soţia rănitului, Cornelia Dijmărescu.

Femeia a mai spus că bărbatul lucra în condiţii periculoase de muncă. Elicopterul SMURD urmează să aterizeze pe stadionul Municipal în următoarele minute.

UPDATE, ORA 13.20

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, se află în drum spre Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pentru a se interesa de starea de sănătate a bărbatului rănit în urma exploziei. Pacientul urmează să fie adus la un spital din Bucureşti cu un elicopter SMURD care urmează să aterizeze pe stadionul Municipal din Târgu-Jiu.

UPDATE, ORA 13.05

Ministrul economiei, Ion Ariton, este în drum spre Târgu-Jiu. Acesta este însoţit de o comisie de specialitate din minister şi de reprezentanţi ai Companiei Naţionale Romarm. Cele două femei care au decedat în explozie se numesc Maria Mirulescu, în vârstă de 42 de ani şi Diana Andriţoiu, în vârstă de 38 de ani.

Bărbatul rănit în explozie va fi transportat cu un elicopter la un spital din Bucureşti. Mai multe detalii despre bărbatul rănit  AICI.

UPDATE, ORA 12.50:

Bărbatul rănit în explozie va fi transportat cu un elicopter la un spital din Bucureşti. Constantin Dijmărescu are 42 de ani şi trei copii. Acesta lucra ca la reglor la secţia pirotehnică a UM Sadu.

UPDATE, ORA 12.45:

La faţa locului s-a deplasat şi viceprimarul oraşului Bumbeşti-Jiu. „Din discuţiile cu directorul unităţii, am aflat că două persoane au decedat, iar o a treia se află la spital cu arsuri superficiale. Eu nu am putu să intru, dar la faţa locului se află persoanele abilitate care au început o anchetă. În această întreprindere este un pericol iminent, având în vedere că se lucrează cu pulbere, care se poate aprinde foarte uşor, inclusiv de la o ţinută necorespunzătoare sau la temperaturi ridicate“, a precizat viceprimarul Ilie Crintea.

UPDATE, ORA 12.30:

Bărbatul rănit în explozie are arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului. Constantin Dijmărescu este conştient şi medicii au spus are şanse de supravieţuire. Acesta primeşte acum primele îngrijiri. Cel mai probabil, bărbatul va fi transportat la un spital din Craiova.

UPDATE, ora 12.20:

Prefectul judeţului Liviu Andrei, s-a deplasat la faţa locului. „Am înţeles că cele două angajate au murit carbonizate. Deocamdată nu se ştiu cauzele exploziei“, a precizat acesta.

Potrivit reprezentantului Guvernlui în teritoriu, fabrica deţine tehnologie veche şi „astfel de incidente se pot întâmpla“.

Două femei au decedat în urma exploziei, iar un bărbat a fost dus la spital. inspectorii de muncă au plecat deja la faţa locului, iar pe drum este şi inspectorul şef al IM Gorj.

„Nu se cunosc deocamdată cauzele exploziei, ştim doar că două persoane au decedat, iar un bărbat a fost dus la spital“, a precizat inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au intervenit la stingerea incendiului cu trei autospeciale. Apelul care a anunţat explozia a venit la ora 11:13, potrivit inspectorului-şef ISU Gorj, Liviu Dumitraşcu.

Acesta este al treilea eveniment de acest fel în doar câteva luni. Anul trecut în luna noimbrie mai mulţi muncitori au fost răniţi într-o explozie similară la fabrica din Sadu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite