Explozie la fabrica de armament din Sadu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O salariată a uzinei Mecanice Sadu, în vârstă de 43 de ani,  a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini, după ce substanţa folosită la încarcarea cartuşelor s-a aprins.

Doina Rebedea, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, pentru acotrdarea primelor îngrijiri. Aceasta a suferit arsuri de gradele II şi III pe mâini şi pe faţă, iar medicii au decis să fie tranferată la un Spitalul de Urhenţe din Craiova, secţia de arşi. Accidentul de muncă a avut loc în jurul orelor 10.00 la Secţia Pirotehnică, unde s-a  produs o aprindere la substanţa cu care se încarcă cartuşele. Lucra la Uzina Mecanică de 21 de ani.  O echipă de inspectori de muncă s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea anchetei.

Explozia a fost produsă de 200 de grame de substanţă trasoare

Lorin Boian, directorul UM Sadu, a precizat că explozia s-a produs de autoapriderea unei cantităţi de 200 de grame de substanţă trasoare. Acesta a precizat că : „Aprinderea substanţei a condus la arderea pe partea superioară a mâinilor, între mănuşă şi tricou, şi pe partea stângă a feţei a angajatei noastre, Doina Rebedea. Nu avea totuşi ochelarii de protecţie. Substanţa trasoare poate să nască poate să nască nişte inflamaţii la un anumit timp de la producer şi pentru a evita orice trauma ulterioare este bine să fie investigată şi tratată în timp“. Condiţiile de lucru în Secţia pirotehnică sunt deosebit de periculoase. Angajaţii lucrează după un blindaj, pentru ca o eventual explozie să nu-I afecteze şi ceilalţi lucrători. „Substanţa trasoare prezintă un risc permanent de autoaprindere, altfel s-ar putea lucra în stare liberă cu ea, nu s-ar mânui după un blindaj şi cu mănuşile“, precizează Lorin Boian.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite