Târgu-Jiu: Video/ Elisabeta Vasile calcă pe urmele Mariei Ciobanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Video/  Elisabeta Vasile calcă pe urmele Mariei Ciobanu
Târgu-Jiu: Video/ Elisabeta Vasile calcă pe urmele Mariei Ciobanu

A descoperit cheia succesului de la o vârstă fragedă. La numai 10 ani, Elisabeta Vasile a pornit pe urmele Mariei Ciobanu iar de atunci nu s-a despărţit nicio clipă de cântecul popular.


De ziua mamei, când toţi copiii le pregătesc mici surprize celor care le-au dat viaţă, Elisabeta Vasile i-a oferit mamei sale un cadou muzical, care i-a deschis porţile spre cariera începută surprinzător de devreme.

Aveam 10 ani. Am ales cântecul Mariei Ciobanu şi am descoperit gustul muzicii populare. La mine în familie, folclorul era la el acasă. Mama cânta prin casă, la câmp, prin curte iar tatălui meu i-a plăcut muzica”, povesteşte Elisabeta Vasile.

Patru ani mai târziu, adolescenta Betty, asa cum îi spun şi acum prietenii, a cântat la nunţi şi botezuri, petreceri în urma cărora  obţinea sume de bani considerabile, care îi ofereau toate motivele să urmeze cariera de interpret muzical.

 „La 14 ani aveam nişte băieţi în sat şi auzindu-mă cu acel cântec m-au întrebat dacă vreau să merg la nunţi. Mi-a fost ruşine dar m-am descurcat de minune. Am prins gustul banului. În acelaşi timp am mers la festivaluri”, declară artista.

La 15 ani a plecat din sânul familiei de la Aninoasa şi s-a oprit direct în oraşul lui Brâncuşi, unde a urmat atât cursurile Liceului Nr.4 cât şi cele ale Şcolii Populare de Artă.

 „Când am venit în Târgu-Jiu, de la Aninoasa, m-am înscris şi la Şcoala Populară de Artă iar acolo am început să-mi formez un repertoriu şi bineînţeles că am mers la festivaluri, pe la 15 ani. Am obţinut peste 20 de premii la festivaluri precum „Pe fir de Balada”, „Maria Tănase”, „Vară, vară primăvară” şi aşa am prins drag de cântec”, mai spune, interpreta muzicii populare autentice.

 După pauze lungi în care s-a îndepărtat de festivaluri, Elisabeta Vasile a cunoscut în anul 2001 marea dragoste. „În urmă cu opt ani m-am căsătorit. Soţul e constănţean , el a venit cu o formaţie în Constanţa şi ne-am întâlnit la un restaurant din Târgu-Jiu. A fost dragoste la prima vedere iar acum ne dorim un copil. Nu plec niciunde fără el iar dacă am spectacole merge cu mine”, spune interpreta. Anul 2002 a reprezentat pentru Betty cel mai important moment din punct de vedere profesional. „Atunci am scos primul meu album realizat cu maestrul Marcel Parnica intitulat pe „Malul Gilortului. M-am bucurat de succes. Am început să merg la televiziuni, posturi de radio”, precizează artista. Gorjeanca se poate mândri cu peste douăzeci de costume populare, multe dintre ele fiind din zona Alunul de Vâlcea dar şi din Băileşti, din Dolj, de unde sunt părinţii ei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite